Truffel chocolade kruidnoten

Truffel chocolade kruidnoten

0 reacties

Tegenwoordig liggen de schappen in de supermarkt vol met allerlei soorten kruidnoten. Van mij hoeven al die aparte smaakjes niet zo, behalve de truffel chocolade kruidnoten. Deze vind ik dan weer wel erg lekker. Kruidnoten omhuld met chocolade en cacaopoeder.

Zelf truffel chocolade kruidnoten maken

Je kunt de truffel chocolade kruidnoten natuurlijk in de winkel kopen, maar zelfgemaakt is het allerlekkerst. Het is een leuk werkje en helemaal niet zo moeilijk. De truffel chocolade kruidnoten welke je in de winkel koopt zijn vaak gemaakt met witte chocolade. Ik maakte ze met melkchocolade en vind dat eigenlijk nog iets lekkerder.

Truffel chocolade kruidnoten

Truffel chocolade kruidnoten

Kruidnoten omhuld met melkchocolade en cacaopoeder
No ratings yet
Bereidingstijd 1 uur
Gang Snack
Keuken Hollands
Porties 50 stuks

Ingrediënten

  • 100 gr Zeeuwse bloem
  • 50 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 40 gr koude boter in blokjes
  • 1 el melk
  • 1 el speculaaskruiden
  • 5 gr bakpoeder
  • 1/2 el keukenstroop De Zeeuwsche Boerin
  • snufje zout
  • 225 gr Callebaut melkchocolade druppels of een reep chocolade in stukjes gehakt
  • 75 gr cacaopoeder ik gebruikte van het merk Australian, deze is o.a. verkrijgbaar bij AH

Instructies
 

  • Zeef de Zeeuwse bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden boven een ruime kom.
  • Voeg de suiker en het zout toe en meng door elkaar.
  • Voeg de boter, keukenstroop en de melk toe en kneed met je handen tot een deegje. Kneed niet langer dan nodig.
  • Verpak het deeg in folie en laat het een uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Snij het deeg in 2 stukjes en kneed beide stukjes nog even door.
  • Rol de stukjes deeg uit tot worstjes van 1 cm doorsnede.
  • Snij hieruit stukjes van 1 cm.
  • Draai van elk stukje een balletje en druk elk balletje een klein beetje platter.
  • Leg de balletjes op 1,5 cm afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de kruidnootjes in ca 20 minuten gaar en mooi bruin.
  • Laat de kruidnootjes helemaal afkoelen op de bakplaat.
  • Smelt ondertussen 200 gram van de melkchocolade au-bain-marie tot een temperatuur van 45 graden.
  • Voeg de rest van de chocolade toe en roer goed door, tot alle toegevoegde chocolade is opgelost.
  • Doe de kruidnoten in een ruime kom en giet de chocolade er overheen.
  • Roer de kruidnoten door de chocolade.
  • Doe het cacaopoeder in een kom en leg er een paar met chocolade omhulde kruidnoten in. Schud de kom even zodat de kruidnoten bedekt zijn met het cacaopoeder.
  • Haal de kruidnoten uit de kom en leg ze op een vel bakpapier.
  • Ga zo door met alle kruidnoten. Laat de kruidnoten rusten tot de chocolade is uitgehard.

Notities

Het cacaopoeder wat overblijft kun je na gebruik zeven en bewaren voor een andere keer.

Indicatie voedingswaarden per portie

Energie: 47kcal | Koolhydraten: 5.1g | Eiwit: 0.7g | Vet: 2.3g | Verzadigd vet: 1.5g | Vezels: 0.5g
Trefwoord Sinterklaas
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Truffel chocolade kruidnoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating