Rudolph’s Kitchen: het hele jaar feest! + recept voor Beiers gehakt met warme Kartoffelsalat

0 comments

Rudolph van Veen is SVH Meesterkok en Meester Patissier. Zijn programma Rudolph’s Bakery op 24Kitchen telt inmiddels negen seizoenen en hij heeft meerdere bestseller-boeken geschreven. Tijdens de komende kerstperiode staat Rudolph in de Nederlandse theaters met Rudolph’s Bakery LIVE.

Kerst, oudjaar of pasen en Koningsdag: met de bak- en kookrecepten in Rudolph’s Kitchen: het hele jaar feest van Rudolph van Veen zet je tijdens elke feestdag heerlijke gerechten op tafel. Van voodoo-style kipvleugeltjes voor Halloween en kreeft met aardappelsalade voor oud en nieuw, tot cupcakes voor op de vrijmarkt en – natuurlijk – oliebollen. Met Rudolph is koken en bakken altijd een feestje!

Review Rudolph’s Kitchen: Het hele jaar feest!

Met een nieuw bak- en/of kookboek van Rudolph van Veen maak je mij altijd blij. Intussen heb ik er dan ook al aardig wat van hem in de kast staan. Vorige maand kwam zijn nieuwste boek uit. Rudolph’s Kitchen: Het hele jaar feest!

En dat er heel het jaar door heel wat te vieren valt blijkt wel uit dit boek. Nu ben ik zelf eigenlijk helemaal niet zo van de feestdagen, maar recepten maken voor de feestdagen vind ik dan wel weer leuk. Dus met dit mooie nieuwe boek van Rudolph weer genoeg inspiratie.

Het boek bestaat uit maar liefst 20 hoofdstukken, dus ook 20 verschillende feestdagen. Zoals Chinees nieuwjaar, pasen, bevrijdingsdag, suikerfeest, midzomernacht, oktoberfest en kerst.

Feestdagen worden eigenlijk altijd gevierd met eten en drinken. Bij veel feesten denken we dan ook vaak aan een bepaald hapje of drankje. Zoals kruidnootjes met Sinterklaas en oliebollen met oud & nieuw. In dit boek komen ze dan ook voorbij.

Maar ook Zweedse gehaktballetjes in roomsaus voor midzomernacht, kippenvleugeltjes in voodoostijl voor halloween, baklava voor het suikerfeest, stroopsoldaatjes voor bevrijdingsdag en heisse liebe voor valentijnsdag.

Ieder recept bevat een uitgebreide beschrijving en een mooie grote foto. Voor ieder wat wils en voor ieder moment van de dag. Voor de ervaren en onervaren kok zijn de recepten goed te doen.

Een mooi boek om jezelf of iemand anders cadeau te doen met de feestdagen.



Ben je ook enthousiast geworden over Rudolph’s Kitchen: Het hele jaar feest?

Rudolph’s Kitchen: Het hele jaar feest! is o.a. verkrijgbaar bij bol.com als hardcover voor € 34,99 en als e-book voor € 24,99.

Rudolph’s Kitchen: het hele jaar feest

Titel: Rudolph’s Kitchen: Het hele jaar feest!
Auteur: Rudolph van Veen
Prijs: € 34,99
ISBN 9789043924641
Uitgeverij: Kosmos

Beiers gehakt met warme Kartoffelsalat

Als je naar de ingrediëntenlijst kijkt zie je meteen wat dit gehakt zo bijzonder maakt. De fijngehakte zuurkool geeft het vlees een lekkere frisse touch en de mierikswortel en mosterd zorgen voor de juiste scherpte. Samen met de warm aangemaakte aardappelsalade in Duits-Oostenrijkse stijl is dit het perfecte gerecht tijdens het bierfeest!

Beiers gehakt met warme Kartoffelsalade

0 van 0 stemmen
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Duits
Porties 4 personen

Ingrediënten

Gehakt

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 100 gr gemengde champignons in stukjes
  • 50 gr boter
  • 1 oud Kaiserbroodje, in stukjes
  • 1 ei
  • 500 gr half-om-halfgehakt
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • mespuntje kerriepoeder
  • 50 gr geklaarde boter, om in te bakken
  • 2 el fijngehakte zuurkool
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl geraspte mierikswortel
  • zout en peper

Kartoffelsalat

  • 800 gr half vastkokende aardappels
  • 1 ui gesnipperd
  • 500 ml vleesbouillon
  • zout en versgemalen peper
  • 1 el suiker
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 100 ml zonnebloem- of arachideolie

Instructies
 

Gehakt

  • Bak de ui, knoflook en champignons even in een koekenpan met de boter aan tot alles zacht en glazig is. Laat afkoelen.
  • Meng in een kom het broodje met de ei.
  • Meng in een grote kom het gehakt met de bieslook, oregano, kerriepoeder, brood-eimengsel, ui-champignonmengsel, boeter, zuurkool, mosterd, mierikswortel, zout en peper met de hand snel maar goed door elkaar.
  • Vorm hiervan met natte handen acht platgedrukte ballen.
  • Bak deze heel rustig en met aandacht gaar in de (geklaarde) boter. Het voordeel van geklaarde boter is dat deze niet spettert en niet snel verbrandt, omdat er geen water en melkbestanddelen in zitten.

Kartoffelsalat

  • Kook de aardappels met schil in 18 minuten gaar en laat ze daarna op het aanrecht uitwasemen en iets afkoelen.
  • Voeg de ui toe aan de bouillon en laat deze tot de helft inkoken.
  • Pel intussen de nog warme aardappels en snijd ze in 0,5 cm dikke plakken.
  • Leg die in een kom en breng ze op smaak met peper en zout, suiker, azijn en mosterd.
  • Schenk de ingekookte bouillon over de aardappels en meng die er heel voorzichtig door.
  • Laat 10 minuten staan zodat de aardappels zoveel mogelijk van de bouillon in zich kunnen opnemen.
  • Voeg dan pas de olie toe en roer de salade nog een keer goed door.
  • Controleer de smaak en voeg eventueel nog zout en peper toe.
  • Server de aardappelsalade lauwwarm samen met het Beierse gehakt en wat versgesneden bieslook.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
BoekenBoeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating