Chocoladetaart met Kirsch

Chocoladetaart met Kirsch

0 reacties

Een heerlijke chocoladetaart met Kirsch, een soort Schwarzwälder Kirschtorte, maar dan net even anders.

De taart decoreerde ik met een zelfgebakken gingerbreadrendiertje. Bekijk hier het recept. Maar je kunt de taart natuurlijk decoreren zoals je het zelf leuk vindt.

Chocoladetaart met Kirsch

Chocoladetaart met Kirsch

Het recept voor een heerlijke chocoladetaart met Kirsch
4.5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 2 uur
Gang Gebak
Porties 8 personen

Keukenbenodigdheden

  • hoge bakvorm van 20 cm
  • handmixer
  • spuitzak met gekarteld spuitmondje

Ingrediënten

Chocoladekapsel

  • 125 gr patentbloem
  • 25 gr cacaopoeder
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 5 grote eieren
  • snufje zout
  • 1 tl vanille extract of vanille pasta

Kirschsiroop

  • 30 ml water
  • 25 gr fijne kristalsuiker
  • 10 ml Kirsch ik gebruikte Eckes edelkirsch

Vulling

  • 250 ml slagroom
  • 60 ml Kirsch
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1 zakje klop-fix
  • (zure) kersenjam

Slagroom

  • 500 ml slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 2 zakjes klop-fix

Afwerking

  • pure hagelslag of chocoladevlokken
  • 4 takjes rode bessen
  • 1 zelfgebakken Gingerbreadrendiertje
  • 3 takjes rozemarijn
  • chocoladedecoratie
  • poedersuiker
  • snufje eetbare glitter

Instructies
 

Chocoladekapsel

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-en onderwarmte).
  • Doe de eieren met de fijne kristalsuiker, vanille en het snufje zout in een hittebestendige kom en zet het op een pannetje met kokend water op de hittebron. Klop het eimengsel met een handmixer au bain marie schuimig tot het eimengsel warm aanvoelt.
  • Haal de kom van het pannetje af en klop verder tot het eimengsel licht van kleur, afgekoeld en schuimig is. Zeef de patentbloem met het cacaopoeder erboven en spatel voorzichtig door tot alles goed gemengd is.
  • Giet het beslag direct in een ingevette en eventueel met bakpapier beklede bakvorm en zet de vorm op het rooster in de oven. Bak het chocoladekapsel in 30 minuten gaar. Het kapsel moet na het bakken veerkrachtig aanvoelen en als je er met een satéprikker in gaat moet deze er droog uitkomen. Haal het kapsel uit de vorm en laat het helemaal afkoelen op een rooster.

Kirschsiroop

  • Doe het water met de suiker in een pannetje en breng het aan de kook. Haal het van de warmtebron zodra het kookt en de suiker gesmolten is. Giet de Kirsch erbij en roer goed door. Laat de siroop helemaal afkoelen.

Kirschvulling

  • Klop 250 ml slagroom samen met 1 el suiker en 1 zakje klop-fix tot de slagroom mooi stevig is en aan de garde blijft hangen.
  • Giet de Kirsch erbij en klop nog heel kort door.

Afwerking

  • Klop 500 ml slagroom samen met 2 el suiker en 2 zakjes klop-fix tot de slagroom mooi stevig is en aan de garde blijft hangen.
  • Snij het kapsel 2x horizontaal door.
  • Druppel wat van de Kirschsiroop over de onderste plak kapsel en verdeel de Kirschvulling er overheen.
  • Leg de middelste plak kapsel er bovenop en druppel wat van de Kirschsiroop er overheen.
  • Besmeer deze plak met een laag jam en leg de derde plak kapsel er bovenop. Druppel hier ook wat van de Kirschsiroop overheen.
  • Smeer de taart helemaal af met slagroom.
  • Druk langs de onderkant van de taart wat pure hagelslag of chocoladevlokken.
  • Werk de bovenkant van de taart af met toefjes slagroom en decoreer de taart.
Trefwoord Kerst
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Kerst 2022Kerst 2022
Chocoladetaart met Kirsch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating