Tiramisu met amaretto

Makkelijke tiramisu met amaretto

0 reacties

Houden jullie ook zo van toetjes, maar niet van die enorme grote waar je gelijk barstensvol van zit? Dan is deze tiramisu echt wat voor jou!

Makkelijke tiramusu

Deze tiramisu maak je erg gemakkelijk en snel, zonder rauwe eieren zoals bij een klassieke tiramisu. Het enige wat je hoeft te doen is wat slagroom opkloppen en mascarpone erdoor mengen. De hoeveelheid in dit recept is ook niet veel, net genoeg voor de lekkere trek. Serveer ze in leuke kleine glaasjes of weckpotjes en het ziet er ook nog eens leuk uit.

Tiramisu met amaretto

Tiramisu met amaretto

Tiramisu zie je vaak met een sterke drank, maar sinds ik het zelf eens met amaretto maakte vind ik dat eigenlijk nog het lekkerst. Ik gebruikte voor dit recept de Amaretto van het merk Villa Massa, deze is gemaakt met amandelen uit Sicilië en vind ik erg lekker van smaak. Mocht je geen amaretto in huis hebben, dan kun je het natuurlijk ook vervangen door een andere drank.

Probeer ook eens tiramisu met Bailey’s, ook een erg lekkere versie.

Tiramisu van tevoren maken

Deze tiramisu kun je prima een dag van tevoren maken, het voordeel is dat de smaken dan ook goed de tijd krijgen om in te trekken, bewaar de gevulde glaasjes afgedekt in de koelkast. Bestrooi ze wel pas vlak voor serveren met de cacaopoeder, zodat deze er nog lekker vers uitziet.

Tiramisu met amaretto

Makkelijke tiramisu met amaretto

4.5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Dessert
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Keukenbenodigdheden

  • mixer
  • 4 glazen (weck)potjes of glaasjes van ca 6 cm doorsnede
  • spuitzak

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 125 gr mascarpone
  • 8 gr vanillesuiker
  • 15 ml espresso
  • 15 ml amaretto
  • 6 lange vingers
  • cacaopoeder

Instructies
 

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig.
  • Klop de mascarpone er doorheen, tot het geheel stijfgeklopt is.
  • Snij de lange vingers doormidden en meng de espresso met de amaretto door elkaar.
  • Doop de gehalveerde lange vingers tot halverwege in het espressomengsel met de onbesuikerde kant naar beneden.
  • Zet 3 halve lange vingers rechtop in het weckpotje en schep het slagroom-mascarponemengsel in een spuitzak.
  • Verdeel het slagroom-mascarponemengsel over de weckpotjes en bestrooi ze met wat cacaopoeder.
  • Laat de tiramisu minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Tiramisu makkelijk recept

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating