Coffeelicious is al 10 jaar een begrip in mijn woonplaats Dordrecht. Een mooi familiebedrijf, opgericht door de Ierse chef Joan, dochter Fiona, zoon Wesley en schoonzoon Marc. In de historische binnenstad is naast de breakfast- en lunchroom ook de Coffeelicious pink bakery te vinden. Hier worden dagelijks o.a. vele heerlijke cakes en cookies gebakken.
Celebration cake met de Coffeelicious Bakery bakmix
Eerder dit jaar bracht Coffeelicious twee bakmixen uit, voor scones en celebration cake. Met deze bakmixen kan iedereen elk moment bijzonder maken met Coffeelicious. Met deze bakmixen kan zowel de ervaren als de onervaren thuisbakker iets heerlijks op tafel zetten. De bakmixen zijn o.a. verkrijgbaar in de webshop van Coffeelicious, bij de grote filialen van Albert Heijn en op ah.nl.
Bonne Maman hazelnootpasta en caramel dulche de leche
Iedereen kent waarschijnlijk wel de heerlijke jams van Bonne Maman, herkenbaar aan de geruite dekseltjes. Maar wist je dat Bonne Maman ook heerlijke hazelnootpasta en caramel dulche de leche in het assortiment heeft? De hazelnootpasta is wat mij betreft de lekkerste die er is. Deze bevat veel hazelnoten, is 100% natuurlijk en vrij van palmolie. Daarom ook perfect om mee te bakken. De hazelnootpasta is verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo en Picknick.
De caramel dulche de leche kende ik nog niet, maar ook deze is superlekker en smaakt als zelfgemaakte caramel. Voortaan haal ik dus een potje i.p.v. dat ik zelf aan de slag ga. De Bonne Maman caramel dulche de leche is verkrijgbaar bij Albert Heijn.
Celebration cake met hazelnoot- en caramelcrème
Keukenbenodigdheden
- 2 spuitzakken
- rond spuitmondje van 1 cm doorsnede
- gekarteld spuitmondje, nr 17 of 18
- 1 of 2 ronde bakvormen van 20 cm doorsnede
Ingrediënten
Celebration cakes
- 2 Coffeelicious bakery celebration cake bakmix
- 220 ml volle melk
- 220 ml heet water
- 110 ml zonnebloemolie
- 2 eieren
Caramelcrème
- 3 el Bonne Maman Caramel Dulce de Leche
- 150 gr boter op kamertemperatuur
- 125 gr fijne kristalsuiker
- 40 ml water
- 2 eiwitten op kamertemperatuur
Hazelnootcrème
- 3 el Bonne Maman Hazelnootpasta
- 150 gr boter op kamertemperatuur
- 125 gr fijne kristalsuiker
- 40 ml water
- 2 eiwitten op kamertemperatuur
Verder nodig
- 125 gr verse bramen
- chocoladedecoratie naar keuze
- poedersneeuw
Instructies
Celebration cakes
- Bak 2 celebration cakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Caramelcrème
- Doe de kristalsuiker met het water in een pannetje en breng aan de kook tot 121 graden.
- Mix ondertussen de eiwitten stijf.
- Giet de hete suikerstroop al mixend bij de eiwitten en blijf mixen tot het schuim is afgekoeld.
- Voeg een klontje van de boter toe en blijf kloppen tot de boter is opgenomen. Voeg dan het volgende klontje boter toe en ga zo door tot alle boter is toegevoegd. Klop door tot de crème weer steviger begint te worden.
- Voeg dan lepel voor lepel de Bonne Maman Caramel Dulce de Leche toe en blijf kloppen tot het volledig is opgenomen.
- Doe de caramelcrème in een spuitzak met een rond spuitmondje en leg even opzij.
Hazelnootcrème
- Doe de kristalsuiker met het water in een pannetje en breng aan de kook tot 121 graden.
- Mix ondertussen de eiwitten stijf.
- Giet de hete suikerstroop al mixend bij de eiwitten en blijf mixen tot het schuim is afgekoeld.
- Voeg een klontje van de boter toe en blijf kloppen tot de boter is opgenomen. Voeg dan het volgende klontje boter toe en ga zo door tot alle boter is toegevoegd. Klop door tot de crème weer steviger begint te worden.
- Voeg dan lepel voor lepel de Bonne Maman Hazelnootpasta toe en blijf kloppen tot het volledig is opgenomen.
- Doe de hazelnootcrème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en leg even opzij.
Taart opmaken
- Snij de bovenkanten van de cakes eventueel ietsjes bij zodat ze mooi vlak zijn.
- Spuit de caramelcrème op de bovenkant van één celebration cake en leg de andere cake er bovenop.
- Spuit er rondom 8 mooie toeven op met de hazelnootcrème en ook een toef in het midden.
- Verdeel de bramen over het midden en werk de taart verder af met wat chocoladedecoratie en wat poedersneeuw.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.
Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.
Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.