Toast kastanjechampignons en geitenkaas

Toast met gebakken champignons en geitenkaas

Comments are Disabled

Wanneer ik een dagje vrij ben maak ik vaak een lekkere lunch voor mezelf klaar. Zoals deze toast met gebakken champignons en geitenkaas. Een blijvertje, want het was heerlijk.

Toast met champignons en geitenkaas uit het broodrooster

Sinds ik van Marco een mooie KitchenAid broodrooster voor mijn verjaardag heb gekregen maak ik bijna elk weekend wel toast. Heerlijk van dikgesneden desembrood, soms dip ik het alleen in wat olijfolie en soms maak ik er een royaal belegde toast van.

Deze toast met kastanjechampignons en Bettine geitenkaas maakte ik met wat restjes uit de koelkast. De combinatie is echt heerlijk. Door de geitenkaas direct op de nog warme toast te leggen en de gebakken champignons erover, gaat deze een klein beetje smelten. De groene pesto en pijnboompitjes maken het helemaal af.

Bekijk ook eens mijn andere recepten voor toast, zoals de toast met brie en champignons.

Toast met gebakken champignons en geitenkaas
Toast champignons en geitenkaas

Toast met gebakken champignons en geitenkaas

5 van 1 stem
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Lunch
Porties 1 persoon

Keukenbenodigdheden

Ingrediënten

  • 1 dikke snee (desem)brood
  • 6 grote kastanjechampignons in plakjes
  • 6 schijfjes Bettine gerijpte geitenkaas
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el groene pesto
  • scheutje balsamico azijn
  • versgemalen peper
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet ze na het roosteren even opzij.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de champignons mooi bruin.
  • Rooster ondertussen het brood in een broodrooster of de oven.
  • Beleg het nog warme geroosterde brood direct met de plakjes geitenkaas, zodat de kaas een klein beetje gaat smelten.
  • Blus de champignons af met een scheutje balsamico, pas op dat ze nu niet verbranden. Strooi er wat versgemalen peper overheen.
  • Leg de gebakken champignons op de geitenkaas en verdeel de pesto en geroosterde pijnboompitten erover.
  • Bestrooi met nog wat versgemalen peper.

Indicatie voedingswaarden per portie

Energie: 434kcal | Koolhydraten: 27.9g | Eiwit: 14.5g | Vet: 28.6g | Verzadigd vet: 7.8g | Vezels: 2.2g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

toast voor de lunch

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Comments are closed.

5 from 1 vote (1 rating without comment)