paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto met hazelnoten

0 comments

Met dit recept maak je een heerlijke vegetarische paddenstoelenrisotto met geroosterde hazelnoten.

Paddenstoelenrisotto

In dit recept gaat een mix van verschillende paddenstoelen. Deze mix is in een bakje te koop bij Albert Heijn, hier zit ook al meteen het takje rozemarijn en tijm bij welke we in het recept gaan gebruiken, dus lekker makkelijk en voordelig. Paddenstoelen en risotto zijn natuurlijk een klassieke combinatie en niet voor niks, want deze combinatie is gewoon heerlijk.

De geroosterde hazelnoten zijn bij dit recept een heerlijke combinatie, de risotto en paddenstoelen zijn zacht en de hazelnoten lekker knapperig. De geroosterde hazelnoten koop ik altijd bij Jumbo in een zakje op de notenafdeling.

Is risotto maken moeilijk?

Veel mensen denken dat risotto maken moeilijk is, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Het enige wat je nodig hebt is geduld, je moet wel echt de tijd voor nemen om de bouillon door de risottorijst op te laten nemen. Als je stap-voor-stap het recept volgt kan het eigenlijk niet mislukken. Gebruik ook altijd risottorijst, deze heeft de eigenschap veel vocht op te nemen, zelf gebruik ik altijd Arborio rijst. Ook is het belangrijk dat je blijf roeren in de risotto, hierdoor komt het zetmeel van de rijst vrij en dit zorgt voor de romige smaak.

Hou je van spruitjes? Probeer ook eens het recept voor risotto met spruitjes, weer eens wat anders en ook superlekker!

paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto met hazelnoten

0 van 0 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 175 gr risottorijst
  • 750 ml water
  • 1,5 blokje paddenstoelenbouillon
  • 200 gr AH paddenstoelen voor risotto hier zit een takje tijm en rozemarijn bij
  • 75 ml droge witte wijn optioneel
  • 1 handje geroosterde hazelnoten
  • 30 gr Parmezaanse kaas fijngeraspt
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • klontje boter
  • olijfolie
  • versgemalen peper

Instructies
 

  • Breng het water aan de kook in een kookpan en los 1,5 bouillonblokje erin op.
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en hak ze fijn.
  • Maak de paddenstoelen schoon met een droog velletje keukenpapier en snij iets van de onderkant van de steeltjes eraf. Snij of scheur ze in plakjes/stukjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook in ca 5 minuten tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de risottorijst toe en blijf omscheppen tot de rijstkorrels doorzichtig worden.
  • Blus af met de witte wijn en wacht tot de wijn is opgenomen door de risottorijst. Deze stap kun je ook weglaten als je liever geen wijn in de risotto wilt.
  • Voeg een soeplepel van de bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen. Voeg dan de volgende soeplepel toe en ga zo door tot alle bouillon is opgenomen.
  • Verhit ondertussen in een andere koekenpan een scheutje olijfolie en bak hierin de schoongemaakte paddenstoelen met de fijngehakte tijm en rozemarijn.
  • Meng de gebakken paddenstoelen door de risotto.
  • Roer het klontje boter en de parmezaan door de risotto. En breng verder op smaak met wat versgemalen peper.
  • Verdeel de risotto over de borden en strooi de geroosterde hazelnoten en nog wat versgemalen peper er overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

paddenstoelenrisotto met hazelnoten recept

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating