Zachte wafels met gebrande banaan

Zachte wafels met gebrande banaan

0 reacties

Laatst ging ik met Marco even het centrum van Dordrecht in en keek ik van tevoren even op de ontbijtkaart van Restaurant Post, mijn oog viel direct op de zoete wafel met gebrande banaan, crème fraîche, ahornsiroop en zoutflakes. Die moest ik proberen, dat klonk zo ontzettend lekker! En dat was het ook zeker, het zag er niet alleen heel mooi uit toen het op tafel kwam, maar het was ook nog eens heerlijk!

ontbijten bij Restaurant Post Dordrecht

Ziet het er niet heerlijk uit? Het was zo lekker dat ik er de volgende ochtend weer zin in had. Dus ging ik aan de slag met mijn eigen recept. Voor de wafels gebruikte ik het basisrecept voor zachte wafels. En het resultaat was heerlijk.

Gebrande banaan

De plakjes banaan krijgen bij dit recept een dun laagje rietsuiker en branden we af met een gasbrandertje, ook wel een crème brûlée brandertje. Net als bij crème brûlée krijgt het dan zo’n knapperig laagje. Echt superlekker en weer net even anders dan een kaal plakje banaan. Als je geen gasbrandertje in huis hebt kun je de plakjes banaan ook op een bakplaat leggen en even kort onder de grill in de oven zetten.

De plakjes banaan worden overigens niet zacht zoals bij gebakken banaan, maar blijven lekker stevig.

Restaurant Post in Dordrecht

Ben je eens een dagje in Dordrecht dan kan ik je overigens Restaurant Post zeker aanraden. Het restaurant zit in het oude postkantoor aan de Johan de Wittstraat 128, vandaar ook de naam. De eigenaren, 2 Dordtse ondernemers Edwin en Alex, zijn koks met een passie voor eten en drinken. Wij komen er graag voor een ontbijtje of lunch en de cappuccino is er heerlijk. Maar je kunt er natuurlijk de gehele dag terecht.

Zachte wafels met gebrande banaan
Zachte wafels met gebrande banaan

Zachte wafels met gebrande banaan

5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 personen

Keukenbenodigdheden

Ingrediënten

 • 2 zelfgebakken wafels
 • 1 banaan
 • 3 el crème fraîche
 • rietsuiker
 • ahornsiroop
 • paar blaadjes verse munt
 • wat zoutvlokken

Instructies
 

 • Bak de wafels volgens het basisrecept voor zachte wafels.
 • Snij de wafels diagonaal doormidden en leg ze op de borden.
 • Snij de banaan in dikke plakjes en druk ze aan één kant in de rietsuiker.
 • Brand de besuikerde kant af met een gasbrandertje tot de suiker is gekarameliseerd en leg ze op de borden bij de wafels.
 • Verdeel de crème fraîche erover en steek de blaadjes verse munt erin.
 • Verdeel er wat ahornsiroop over en strooi er wat zoutvlokken overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

zachte wafels met gebrande banaan

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating