Het recept voor een heerlijke goedgevulde pastasaus met maar liefst 400 gram groente!
Zelfgemaakte goedgevulde pastasaus met veel groente
Voor dit recept gebruikte ik een zak Italiaanse fijngesneden roerbakgroente van Albert Heijn. Deze groentemix is al jaren favoriet bij mij. Ik verwerk het vaak in een ander favoriet recept, de lasagne met lekker veel groente. Mocht je deze groentemix niet kunnen vinden, dit is ongeveer de samenstelling in een zak van 400 gram: 225 gram wortel, 95 gram sperziebonen, 60 gram rode paprika, 60 gram rode ui en 60 gram broccoli.
De goedgevulde pastasaus lekker lang laten stoven in de slowcooker of braadpan
Hoe langer je de pastasaus laat stoven, hoe lekkerder. Zelf liet ik de saus 8 uur stoven in de slowcooker, echt heerlijk. Maar je kunt ook de braadpan gebruiken, dan kun je ca 4 uur stooftijd aanhouden. Beide manieren staan in het recept beschreven.
Waarom in de slowcooker als het ook in de braadpan kan?
Deze vraag krijg ik wel vaker. Sinds ik zelf een slowcooker heb gebruik ik deze vrijwel altijd in plaats van de braadpan. Het voordeel is dat je naar een slowcooker verder geen omkijken hebt. In principe hoef je er niet eens voor thuis te blijven, want een slowcooker kun je veilig aan laten staan. Ook bakt het gerecht niet aan in de slowcooker, wat in een braadpan wel eens kan gebeuren. Voor de hoge stroomkosten hoef je overigens niet bang te zijn, want een slowcooker staat er om bekend heel weinig stroom te verbruiken. Zelf heb ik een kleine CrockPot van 2,4 liter, hier passen al mijn slowcookerrecepten in.
Rode wijn vervangen
In dit recept gaat een scheutje rode wijn. Dit geeft een heerlijke smaak aan de pastasaus. Mocht je echt geen wijn in de saus willen, dan kun je de wijn vervangen door 2 eetlepels goede balsamico azijn.
Goedgevulde pastasaus, met veel groente
Keukenbenodigdheden
- Slowcooker of braadpan
Ingrediënten
- 400 gr AH Italiaanse fijngesneden roerbakgroente
- 400 gr passata
- 300 gr half om half gehakt
- 75 ml rode wijn
- 2 teentjes knoflook
- 2 el tomatenpuree
- 0,5 blokje runderbouillon
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 2 blaadjes laurier
- versgemalen zout en peper
- olijfolie om in te bakken
Instructies
Slowcooker
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en voeg de Italiaanse roerbakgroente met de fijngehakte teentjes knoflook toe.
- Laat de groente 5 minuten zachtjes bakken.
- Voeg het gehakt toe en bak 3 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree, oregano en rozemarijn toe en bak een minuut mee.
- Blus af met de rode wijn en laat een minuut zachtjes pruttelen.
- Giet de passata erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven.
- Roer goed door en laat een minuut zachtjes pruttelen.
- Giet het geheel in de slowcooker en steek de laurierblaadjes ertussen.
- Leg het deksel op de slowcooker en laat de saus 7-8 uur stoven op de laagste stand.
- Breng de saus nog wat op smaak met wat versgemalen peper en zout en roer goed door.
Braadpan
- Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en voeg de Italiaanse roerbakgroente en fijngehakte teentjes knoflook toe.
- Laat de groente 5 minuten zachtjes bakken.
- Voeg het gehakt toe en bak 3 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree, oregano en rozemarijn toe en bak een minuut mee.
- Blus af met de rode wijn en laat een minuut zachtjes pruttelen.
- Giet de passata erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven.
- Roer goed door en laat een minuut zachtjes pruttelen.
- Steek de laurierblaadjes ertussen en leg het deksel op de braadpan.
- Laat de saus ca 4 uur stoven op het laagste pitje. Controleer af en toe of de saus niet aanbakt, voeg dan zonodig een klein scheutje water toe.
- Breng de saus nog wat op smaak met wat versgemalen peper en zout en roer goed door.
Notities
Wil je geen recept meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram, dat zou ik superleuk vinden.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.