Tutti frutti

Tutti frutti

0 reacties

Heerlijke Tutti frutti, lekker ouderwets, zoals oma het maakte. Lekker als bijgerecht of dessert.

Wat is Tutti frutti?

Tutti frutti, “al het fruit”, is een mix van verschillende soorten gedroogd fruit. Dit gedroogde fruit kun je zo eten, maar ik ken het van vroeger, toen aten we het altijd geweld. Door het wellen worden de vruchten lekker zacht. Voor dit recept gebruikte ik de Tutti frutti van Albert Heijn, deze bevat pruim, abrikoos, peer en appel. Maar eigenlijk vrijwel iedere supermarkt heeft het wel. Door het fruit eerst een nacht te laten weken in water en de volgende dag nog een half uurtje te laten wellen ontstaat er ook een heerlijke saus. De saus wordt na het wellen licht gebonden en over het fruit gegoten. Het kan zowel warm als koud gegeten worden. Echt superlekker!

Tutti frutti recept

Extra smaak aan het gedroogde fruit geven

Het gedroogde fruit is van zichzelf al erg lekker van smaak en zoet. Zelf maak ik het altijd klaar in water, met wat vanillesuiker, kaneel en steranijs. Maar je kunt ook nog andere specerijen zoals kardemom, piment, kruidnagel en gember toevoegen. Ook kun je de Tutti frutti in appelsap of sinaasappelsap klaarmaken. Of voeg eens een scheutje rum toe.

Is Tutti frutti gezond?

Tutti frutti bevat ondanks het drogen nog erg veel vitaminen en mineralen. De pruimen bevatten ook nog eens veel vezels, wat weer goed is voor de darmen. Wel bevat het wat E-nummers zoals sulfieten. Maar je eet het nu ook weer niet dagelijks.

Tutti frutti klaarmaken

Tutti frutti

Het recept voor de lekkerste Tutti frutti zoals oma het klaarmaakte, heerlijk als bijgerecht of dessert.
3.8 van 19 stemmen
Voorbereidingstijd 12 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Dessert
Porties 1 portie

Keukenbenodigdheden

  • Kleine kookpan van ca 20 cm doorsnede

Ingrediënten

  • 375 gr Tutti frutti ik gebruikte van AH
  • 8 gr vanillesuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • water
  • 2 el allesbinder

Instructies
 

De avond van tevoren

  • Doe de Tutti frutti in een zeef en spoel goed af onder de koude kraan.
  • Leg de Tutti frutti in een kleine kookpan en giet er ruim koud water op.
  • Leg het deksel op de pan en laat het de hele nacht weken.

De volgende ochtend

  • Haal voorzichtig de pruimen ertussen uit en zet deze even opzij. Zo voorkom je dat ze straks tot prut wellen.
  • Steek het kaneelstokje en de steranijs tussen het overige fruit en doe de vanillesuiker erbij.
  • Leg het deksel op de pan en breng het geheel tegen de kook aan.
  • Zet de warmtebron direct op het laagste pitje zodra het geheel tegen de kook aan zit.
  • Voeg na 20 minuten de pruimen toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes opstaan.
  • Haal met een schuimspaan voorzichtig het gewelde fruit eruit en leg het fruit in een mooie serveerschaal.
  • Laat de saus in de pan en voeg ca 2 el allesbinder toe, roer goed door met een garde en laat even zachtjes pruttelen. De saus moet een klein beetje stroperig worden. Voeg zonodig meer allesbinder toe.
  • Giet de saus over de Tutti frutti en serveer direct als je het warm wilt eten. Of laat het afkoelen en zet het weg in de koelkast, als je het koud wilt eten.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Tutti frutti gedroogd fruit

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Tutti frutti recept Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating