De allerlekkerste salade ooit is wat mij betreft deze couscous salade van Rudy. Rudy is de partner van Co. Hij is private chef en Co is stewardess. Samen verhuisden ze naar Curaçao om Yabi Yabi te beginnen. Een heerlijk tropisch paradijs met 2 luxe appartementen, waar Rudy straks ook voor de gasten zal gaan koken. Superleuk! Je kunt ze volgen op het YouTube kanaal “Co with the flow”.
Een salade saai? Dan heb je deze couscous salade nog niet geprobeerd!
Een tijdje terug deelden Co en Rudy samen Rudy’s recept voor een heerlijke couscous salade, Co was hier super enthousiast over en het zag er zo heerlijk uit dat ik het wel moest proberen. Intussen heb ik het recept al vele malen gemaakt en zal het ook regelmatig blijven maken, echt zo ontzettend lekker! Wij eten deze salade vaak als avondmaaltijd en de volgende dag neem ik nog een portie mee voor de lunch.
Sesamolie in de salade
Een goede salade bevat onder andere iets sla, iets van een bite en een vulling. Zoals in dit recept de babyspinazie, pijnboompitjes en couscous. Daarnaast bevat de salade blokjes witte kaas. Deze salade bevat zoveel smaak, dat de salade geen moment saai wordt. Een “geheim” ingrediënt in deze salade is de sesamolie, deze maakt de salade echt zo ontzettend lekker!
Ik vroeg Rudy of ik het recept met jullie mocht delen en dat mocht 😊 Je kunt overigens Rudy ook volgen op Instagram onder Rudyculinair.
Couscous salade van Rudy
Ingrediënten
Bouillon
- 500 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 2 takjes munt
- 1 kaneelstokje doormidden gebroken
- 1 el kurkuma
- 0,5 chilipeper
Salade
- 100 gr couscous (of bulger, of quinoa)
- 1 avocado in blokjes
- 250 gr cherrytomaatjes gehalveerd
- 100 gr bimi of groene asperges
- 50 gr babyspinazie
- 0,5 rode ui gesnipperd
- 0,5 potje Apetina herbs & spices white cheese
- 0,5 komkommer in blokjes
- 1 el pijnboompitjes
- scheut sesamolie
Instructies
Bouillon
- Doe het water met het bouillonblokje, takjes munt, chilipeper, kurkuma en het gebroken kaneelstokje in een pannetje en breng het water aan de kook.
- Laat de bouillon 10 minuten zachtjes pruttelen.
Couscous
- Doe de couscous in een hittebestendige kom en giet zoveel van de bouillon erop, dat de couscous net onder staat.
- Dek de kom af met folie of een bord en laat de couscous zo staan tot de bouillon is opgenomen.
- Roer de couscous los met een vork.
Bimi
- Kook ondertussen de bimi (of groene asperges) 3 minuten.
- Laat de bimi goed uitlekken en grill de bimi even in een grillpan.
Salade
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
- Doe de couscous in een serveerschaal en voeg de gesnipperde rode ui, pijnboompitjes, babyspinazie, avocado, komkommer, cherry tomaatjes en de gegrilde bimi toe.
- Voeg een scheut van de sesamolie toe en schep het geheel goed door elkaar.
- Verdeel de blokjes witte kaas er overheen en giet ook wat van de kruidenolie uit het potje er overheen.
Instructiefilmpje
Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.