Recept tomatenrisotto met burrata

Tomatenrisotto met burrata

0 reacties

Heerlijke smeuïge tomatenrisotto geserveerd met burrata, zo’n lekkere combinatie.

Hoe maak je tomatenristotto?

Tomatenrisotto maak je in principe op dezelfde manier als gewone risotto, alleen een deel van de bouillon vervang je door passata. Ik gebruik altijd passata van het merk Mutti, eventueel kun je ook polpa of gepureerde gezeefde tomaten gebruiken.

Tomatenrisotto met burrata

Wat is burrata?

Burrata is een Italiaans vers kaasje gemaakt van koemelk of buffelmelk. Het is een mozzerella, maar dan gevuld met room. Wanneer je het opensnijdt loopt de zachte vulling eruit. Een delicatesse, welke bij vele gerechten heerlijk is. Zoals bij geroosterde aubergine of in een salade.

Waar koop je burrata?

De ingrediënten welke ik gebruik in mijn recepten zijn vrijwel altijd gewoon te koop in de supermarkt. Burrata is ook te koop in de supermarkt, vaak van het merk Galbani en Zanetti. Bij de kaasboer en delicatessewinkel zijn ze ook vaak te vinden.

Recept tomatenrisotto met burrata

Tomatenrisotto met burrata

No ratings yet
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 175 gr risottorijst
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 400 ml passata
  • 350 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 75 ml droge witte wijn
  • 0,5 tl gedroogde tijm
  • 30 gr fijngeraspte parmezaan
  • 3 blaadjes verse basilicum
  • versgemalen peper
  • klontje boter
  • olijfolie
  • 1 bol burrata
  • cherrytomaatjes (optioneel)

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook in ca 5 minuten tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de risottorijst toe en blijf omscheppen tot de rijstkorrels doorzichtig worden.
  • Blus af met de witte wijn en wacht tot de wijn is opgenomen door de risottorijst.
  • Voeg de passata en gedroogde tijm toe en blijf roeren tot de passata is opgenomen door de risottorijst.
  • Breng ondertussen het water aan de kook in een kookpan en los het bouillonblokje erin op.
  • Voeg een soeplepel van de bouillon toe aan de risotto en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen. Voeg dan de volgende soeplepel toe en ga zo door tot alle bouillon is opgenomen.
  • Roer het klontje boter en de parmezaan door de risotto. Breng verder op smaak met wat versgemalen peper.
  • Scheur de blaadjes basilicum in klein stukjes en roer door de risotto.
  • Verdeel de risotto over de borden en leg de burrata erop. Giet er nog een scheutje olijfolie overheen en bestrooi met wat versgemalen peper. Leg er eventueel een takje cherrytomaatjes bij.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Recept tomaten risotto met burrata

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Tomatenrisotto met burrata Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating