Paneermeel kun je heel makkelijk zelf maken van wat oud brood en het is ook nog eens lekkerder dan gekocht paneermeel of panko. Gebruik het zelfgemaakte paneermeel bijveelbeeld voor heerlijke zelfgemaakte risottoballetjes of schnitzels.

Paneermeel zelf maken
Ingrediënten
- oud wit brood
Instructies
- Verwarm de oven voor op 120 graden (boven- en onderwarmte).
- Verdeel het brood over het rooster van de oven.
- Rooster het brood in ca 1,5 uur tot het goed hard is.
- Vermaal het brood in de keukenmachine, maar hou er rekening mee dat het een kunststof kom eventueel kan beschadigen (ik spreek uit ervaring). Dus wil je deze netjes houden dan kun je het brood beter in een sluitzakje doen en er met een deegroller overheen gaan tot het zo fijn of grof is als je zelf wilt
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
