Pains aux raisins blikje croisantdeeg

Pains aux raisins, makkelijk recept

0 reacties

Pains aux raisins, ook wel Franse koffiebroodjes. Deze worden gemaakt met croissantdeeg en gevuld met banketbakkersroom en rozijnen.

Makkelijk Pains aux raisins recept

Zelf croissantdeeg maken is natuurlijk best wel een werkje, maar ik heb een makkelijk recept voor jullie. Deze makkelijke pains aux raisins maak je namelijk met een blikje croissantdeeg. Normaal gesproken vind ik de croissants van deze blikjes niet heel bijzonder, maar je kunt er echt leuke dingen mee doen. Deze koffiebroodjes smaakten dan ook heerlijk.

Pains aux raisins bakken
Pains aux raisins makkelijk recept

Pains aux raisins, makkelijk recept

5 van 1 stem
Baktijd 24 minuten
Gang Brunch, Ontbijt
Keuken Frans
Porties 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 50 gr biologische sultana rozijnen
  • 1 ei

Banketbakkersroom

  • 250 ml volle melk
  • 40 gr fijne kristalsuiker
  • 8 gr vanillesuiker
  • 25 gr custardpoeder
  • 1 eidooier
  • snufje zout

Glazuur

  • 50 gr poedersuiker
  • 1 el melk

Instructies
 

Banketbakkersroom

  • Breng 200 ml melk met 30 gr kristalsuiker en de vanillesuiker zachtjes aan de kook.
  • Roer in een kom de overige melk, met de overige suiker, eidooier, custardpoeder en het snufje zout goed door elkaar.
  • Giet een scheutje van de gekookte melk erbij en roer goed door.
  • Giet het mengsel bij de gekookte melk en roer goed door.
  • Laat op laag vuur enkele minuutjes zachtjes koken tot de juiste dikte.
  • Giet de banketbakkersroom op een schoon bord en dek af met een velletje huishoudfolie. Laat de banketbakkersroom afkoelen.

Rozijnen wellen

  • Spoel de rozijnen goed af onder de koude kraan en leg ze in een kommetje.
  • Giet er wat gekookt water overheen en laat de rozijnen 15 minuten wellen.
  • Giet de rozijnen in een zeef en laat goed uitlekken. Deep eventeel nog verder droog met een stukje keukenpapier.

Pains au Raisins

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Rol het croissantdeeg uit en smeer de banketbakkersroom over het deeg uit. Strooi de gewelde rozijnen er overheen.
  • Rol het deeg vanaf de smalle zijde losjes op en snijd met een scherp mes in 6 stukjes.
  • Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop het ei los en bestrijk de ze met wat van het losgeklopte ei.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de pains aux raisins in ca 24 minuten gaar en goudbruin.

Glazuur

  • Doe de poedersuiker in een kommetje en giet de melk erbij, roer goed door.
  • Sprenkel het glazuur over de broodjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Makkelijk recept Pains aux raisins

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Pains aux raisins pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating