Wortelsoep

Wortelsoep met geitenkaas

0 reacties

Deze wortelsoep met een beetje pit en gerijpte geitenkaas is heerlijk, lekker voor de lunch, avondmaaltijd of als voorgerechtje.

Wortelsoep maken

Net als veel andere soepjes is wortelsoep eigenlijk heel makkelijk te maken. Voor dit recept fruit je een uitje en knoflook aan. Dan gaan de worteltjes in stukjes erbij en de bouillon. Dan even laten koken en pureren. Voor een zachte gladde soep kun je de soep nog even door een zeef drukken, dat vind ik zelf nog lekkerder. Wanneer je de soep nog iets romiger wilt, kun je eventueel nog een scheutje kookroom of slagroom toevoegen.

Recept soep wortel

Wortelsoep op smaak brengen

Worteltjes zijn van zichzelf natuurlijk best zoet. Als tegenhanger vind ik het daarom lekker om de soep een beetje pittig te maken met wat chilipoeder en/of chiliflakes. Dit kun je natuurlijk geheel naar eigen smaak doen. Van beide heb je echt maar een piepkleinbeetje nodig om het al wat pit te geven. Begin met een mespuntje chilipoeder, proef of het pittig genoeg is en voeg zonodig nog wat meer toe. Verder bracht ik deze wortelsoep nog wat op smaak met wat kruiden en andere specerijen, zoals tijm en paprikapoeder.

Snel soep maken

Deze wortelsoep zet je binnen 30 minuten op tafel. Op zoek naar meer lekkere soeprecepten? Bekijk dan ook eens mijn recept voor tomatensoep of broccolisoep met rookworst.

Wortelsoep met geitenkaas

Wortelsoep met geitenkaas

Een heerlijk recept voor wortelsoep met geitenkaas
No ratings yet
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten

Wortelsoep

  • 500 gr geschrapte worteltjes in stukjes gesneden
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 700 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 0,5 tl gedroogde tijm
  • olijfolie
  • versgemalen zout en peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • 2 laurierblaadjes

Topping

  • 100 gr gerijpte geitenkaas rolletje
  • wat chiliflakes
  • wat versgehakte peterselie

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime kookpan.
  • Voeg de fijngesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en fruit 3 minuten zachtjes aan.
  • Voeg de stukjes wortel toe en bak zachtjes 2 minuten mee.
  • Voeg het paprikapoeder en tijm toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Leg de laurierblaadjes erin.
  • Roer even door en laat 15-20 minuten koken, tot de worteltjes zacht zijn.
  • Vis de laurierblaadjes eruit en pureer het geheel goed glad met een staafmixer.
  • Druk de wortelsoep eventueel door een zeef, voor een gladdere soep.
  • Breng de soep verder op smaak met wat versgemalen zout en peper. En voeg wat chilipoeder naar smaak toe, begin met een mespuntje en voeg zonodig meer naar smaak toe.
  • Serveer de wortelsoep met de geitenkaas, eventueel wat chiliflakes en wat versgehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Wortelsoep met geitenkaas

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Wortelsoep geitenkaas Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating