Een ei hoort erbij! Zeker met Pasen en wat is er nu lekkerder dan een gevuld ei. Gevulde eieren kun je natuurlijk in allerlei variaties maken, met alleen wat kruiden, of bijvoorbeeld met tonijn, avocado, of zoals deze met truffel.
Gevulde eieren van Rudolph
Afgelopen zondagmiddag was ik samen met mijn schoonzusje Miranda bij de Paasworkshop van Rudolph van Veen in het Pakhuis Dordrecht. Rudolph maakte een amandeltaartje met abrikoos, gevulde eieren en een sandwichtaartje. Hoe simpel een gevuld eitje maken eigenlijk ook is, Rudolph had toch nog wel wat leuke tips om ze nog lekkerder te maken. Dus thuis ging ik ook meteen aan de slag met een lekker recept voor deze gevulde eieren met truffel.
Zo maak je de lekkerste gevulde eitjes
De tip voor de lekkerste gevulde eitjes is toch wel om de eidooiers door een zeef te drukken. Zo krijg je het eigeel heel fijn en kun je met wat mayonaise een hele mooie fijne crème maken, welke heerlijk is om te eten en ook makkelijk op te spuiten is.
Gevulde eieren bewaren
Gevulde eieren zijn versgemaakt het allerlekkerst, maar kun je ook prima een dag van tevoren klaarmaken. Bewaar ze in de koelkast, doe de topping wel pas het laatste moment erop. Wat je ook kunt doen is de eiwitten in een bakje met water bewaren en de vulling in een spuitzak. En ze dan op het laatste moment opspuiten.
Gevulde eieren met truffel
Keukenbenodigdheden
- zeef
- spuitzak met gekarteld spuitmondje
Ingrediënten
Gevulde eieren
- 5 verse eieren
- 1,5 el truffelmayonaise
- 1/2 tl truffeltapenade
- 1/2 tl mosterd
- snuf witte peper
- snufje zout
Topping
- wat truffeltapenade
- chiliflakes
- versgehakte peterselie
Instructies
- Kook de eieren in 9 minuten hard.
- Laat de eieren schrikken onder koud stromend water.
- Pel de eieren en halveer ze in de lengte.
- Wip de eidooiers eruit en leg ze in de zeef. Leg de eiwitten in een kom met water.
- Houd de zeef boven een kom en druk de eidooiers met behulp van de achterkant van een lepel door de zeef.
- Voeg de truffelmayonaise, truffeltapenade, mosterd, witte peper en het zout toe en roer goed door.
- Leg de eiwitten met de snijkant naar beneden op een velletje keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken.
- Doe de vulling in een spuitzak. Draai de eitwitten om en spuit de vulling erin. Als je geen spuitzak hebt kun je de vulling ook met behulp van 2 theelepeltjes in de eitjes doen.
- Leg op ieder gevuld ei nog een klein beetje truffeltapenade en bestrooi ze met wat chiliflakes en versgehakte peterselie.
Notities
Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.