Wil je jouw hondje verwennen met een lekkere snack? Bak dan eens zelf hondenkoekjes. Bootje is er in ieder geval dol op!
Hondenkoekjes bakken voor Bootje
Bootje is het hondje van mijn collega. Eigenlijk heet ze Beau, maar al meteen noemden wij haar op kantoor Bootje. Ze komt iedere dag mee naar het werk en dat is natuurlijk supergezellig. Vanaf de eerste dag zijn we dan ook dikke maatjes. De afgelopen twee weken mochten Marco en ik op Bootje passen en wat hebben we het fijn gehad met elkaar. Afgelopen weekend doken Bootje en ik de keuken in om hondenkoekjes voor haar te bakken. Bootje vond het heel interessant en kon niet wachten tot ze klaar waren. Maar het was het wachten waard, want ze vindt ze heerlijk.
Zelfgebakken hondenkoekjes
Voor deze hondenkoekjes gebruikte ik volkorenmeel, winterpeen en ei. Winterpeen is lekker zoet en bevat veel gezonde voedingsstoffen voor een hond. Ei is een goede eiwitbron. Wanneer je zelf koekjes bakt voor de hond weet je in ieder geval wat erin zit. Je kunt de koekjes prima een aantal weken bewaren in een afgesloten bakje. Met het vormpje dat ik voor dit recept gebruikte bak je vrij grote hondenkoekjes. Gebruik voor een klein hondje eventueel een kleiner vormpje of breek het koekje in stukjes.
Reel op Instagram
Wil je zien hoe ik ze gemaakt heb en hoe lekker Bootje ze vindt? Bekijk dan hier de reel op Instagram.
Bootjes hondenkoekjes
Keukenbenodigdheden
- Koekjesuitsteker, ik gebruike een uitsteker van 10 cm
Ingrediënten
- 300 gr volkorenmeel
- 125 gr winterpeen
- 1 ei
- 3 el water je kunt ook het afgekoelde kookvocht van de wortel gebruiken, voor nog meer wortelsmaak
Instructies
- Schil de winterpeen met een dunschiller en snij deze in plakjes. Kook de winterpeen in een pan met water goed gaar.
- Giet de gekookte winterpeen af en laat afkoelen.
- Doe de winterpeen met het ei in de beker van de staafmixer en pureer het geheel glad.
- Doe het volkorenmeel in een kom en voeg het peen-eimengsel toe.
- Kneed het geheel met de hand door.
- Voeg eetlepel voor eetlepel het water toe en kijk of je een mooi stevig deegje hebt. Het kan zijn dat je iets meer of iets minder water nodig hebt.
- Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
- Bestrooi het werkblad met wat volkorenmeel.
- Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm dikte en steek de koekjes uit. (Bij een kleinere uitsteker kun je het deeg ook iets dunner uitrollen, de koekjes bak je dan ook iets korter.)
- Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in ca 30 minuten gaar.
- Zet de oven uit en doe de ovendeur even open om de damp te laten ontsnappen. Doe de deur weer dicht en laat de koekjes nog een half uurtje in de uitgeschakelde oven rusten.
- Laat de koekjes vervolgens helemaal afkoelen op een rooster en bewaar ze in een afgesloten bakje.
Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.