Bananenpudding

Bananenpudding

0 reacties

Wanneer je weleens in New York geweest bent ken je misschien wel de beroemde banana pudding van Magnolia Bakery. Toen wij in New York waren heb ik deze helaas niet gegeten, dus tijd om mijn eigen versie van bananenpudding eens te maken.

Hoe maak je bananenpudding?

Bananenpudding zoals van Magnolia bakery is eigenlijk een vanillepudding met plakjes verse banaan en vanille wafers. Ik maakte mijn versie met een vanille custard, slagroom, verse banaan en boterwafeltjes. De slagroom kun je eventueel ook weglaten.

Zelfgemaakte bananenpudding

Dit toetje van tevoren klaarmaken

Dit toetje kun je het beste direct serveren, dan blijven de wafelstukjes lekker krokant en zullen de stukjes banaan niet verkleuren. De pudding en slagroom kun je van tevoren in een spuitzak doen en de wafeltjes vast in stukjes breken. Dan kun je de toetjes snel afmaken voor het serveren.

Zin in nog meer lekkere toetjes te maken?

Wat dacht je van een van deze heerlijke toetjes?

Frambozenmousse

Hazelnoot-schuimgebak in een glaasje

Panna cotta met blauwe bessensaus

Bananenpudding

Bananenpudding

3.5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Dessert
Porties 4 personen

Ingrediënten

Vanillepudding

  • 750 ml volle melk
  • 250 ml slagroom
  • 5 eidooiers
  • 100 gr suiker
  • 50 gr maïzena
  • 1 zakje bourbon vanillesuiker
  • 2 tl vanille pasta
  • snufje zout

Slagroom

  • 250 ml slagroom
  • 1 el fijne kristalsuiker

Verder nodig

  • 2 bananen in kleine stukjes + 4 plakjes gesneden
  • 1 doosje van 100 gr Jules Destrooper boterwafels in stukjes gebroken

Instructies
 

Vanillepudding

  • Doe 500 ml van de melk en de slagroom in een ruime kookpan en breng zachtjes aan de kook.
  • Doe de overige ingrediënten bij elkaar in een kom en klop goed door met een garde.
  • Giet de helft van de kokende melk erbij en roer goed door met een garde.
  • Giet het geheel bij de rest van de melk in de pan en roer goed door met een garde.
  • Laat het geheel onder constant doorroeren ca 5 minuten koken, tot de pudding dik begint te worden, ongeveer Griekse yoghurtdikte.
  • Zet een zeef op een ruime kom en giet de pudding erdoor.
  • Laat de pudding eerst afkoelen op het aanrecht en zet daarna weg in de koelkast tot gebruik.

Slagroom

  • Klop de slagroom met de fijne kristalsuiker goed stijf.
  • Doe de slagroom in een spuitzak met een rond spuitmondje.

Bananenpudding serveren

  • Roer de pudding nog even goed door met een garde.
  • Verdeel een laagje van de wafelstukjes over de glaasjes, dan een laagje van de pudding, slagroom, banaan, wafeltjes en een laagje pudding.
  • Spuit er een toefje slagroom op, steek er een plakje banaan in strooi er nog wat stukjes wafel overheen. Serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Bananenpudding zelf maken

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Bananenpudding recept

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating