Recept witlofsalade

Witlofsalade, de lekkerste

0 reacties

Wat een heerlijke witlofsalade is dit! Met appel, rozijnen, walnoten, kaas en tuinkers en een dressing op basis van yoghurt.

Witlofsalade zelf maken

Deze witlofsalade heb je eigenlijk zo gemaakt. Eerst snijd je de witlof in de lengte doormidden en verwijder je de bittere kern. Dit is het harde driehoekje dat je ziet zitten wanneer de witlof is doorgesneden. Vervolgens snijd je de witlof in fijne reepjes. Dan de witlof met de overige ingrediënten mengen in een grote kom en de zelfgemaakte dressing erdoor.

Witlofsalade maken

Waar eet je het bij?

Met witlofsalade kun je alle kanten op. Wij eten deze witlofsalade graag met gebakken aardappeltjes en een vers worstje, een heerlijke combinatie. Maar witlofsalade kun je natuurlijk ook als lunch of lichte maaltijd eten. Ook is het heerlijk bij de barbecue.

Witlofsalade van tevoren klaarmaken

Zelf maak ik het liefst alles vers, dat is echt het allerlekkerst. De salade is ook in 20 minuten klaar, dus niet heel erg veel werk. Wanneer je deze salade toch voor wilt bereiden kun je de rozijnen vast van tevoren wellen, de kaas in blokjes snijden en de dressing vast maken. Dan is het helemaal een fluitje van en cent en heb je de salade zo op tafel staan.

Op zoek naar meer recepten met witlof? Bekijk dan ook eens het recept voor witlof met ham en kaas uit de oven.

Recept witlofsalade

Witlofsalade, de lekkerste

Het recept voor een heerlijke witlofsalade met appel, rozijnen en walnoten
1 van 3 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten

Witlofsalade

  • 500 gr witlof
  • 1 Granny Smith appel in kleine blokjes
  • 50 gr walnoten grofgehakt
  • 50 gr Emmentaler in kleine blokjes
  • 2 el rozijnen
  • wat tuinkers

Dressing

  • 3 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing
  • kneepje citroensap
  • 1 tl grove mosterd
  • versgemalen zout en peper

Instructies
 

  • Wel de rozijnen 15 minuten in warm water en laat ze goed uitlekken in een zeefje.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet even opzij.
  • Verwijder de buitenste blaadjes van de stronkjes witlof en snij ze in de lengte doormidden.
  • Snij de harde bittere kern (het driehoekje) eruit en snij de gehalveerde stronkjes in dunne reepjes.
  • Doe alle ingrediënten voor de salade, behalve de tuinkers, bij elkaar in een ruime kom en meng door elkaar.
  • Giet de dressing erbij en meng nog eens goed door elkaar, zodat de hele salade onder de dressing zit.
  • Verdeel de salade over de borden of een mooie schaal en strooi er wat tuinkers overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Zelfgemaakte witlofsalade

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Witlofsalade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating