Grissini broodstengels recept

Grissini (broodstengels)

0 reacties

Grissini, ook wel broodstengels of soepstengels, zijn stengels gemaakt van brooddeeg. Lekker bij de maaltijd, als snack, bij de soep of bij de borrel. Met dit recept maak je ze zelf.

Zelf grissini maken

Wanneer je eenmaal zelf grissini hebt gemaakt, wil je nooit meer die droge saaie stengels uit de supermarkt. Het is ook helemaal niet zo erg moeilijk om ze zelf te maken. Het hoeft ook niet supernetjes, want dan zien ze er juist heerlijk ambachtelijk uit.

Grissini broodstengels maken

Grissini recept

In dit recept breng ik ze op smaak met een snufje rozemarijn. Maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren. Meng er eens wat fijngesneden olijven door, rol ze door wat sesamzaadjes of bestrooi ze met fijngeraspte parmezaan.

Op zoek naar een lekker soepje?

Ben je op zoek naar een lekker recept voor soep waar je ze bij zou kunnen eten? Kijk dan eens bij mijn recepten voor soep.

Recept grissini broodstengels

Grissini (broodstengels)

Het recept voor heerlijke zelfgemaakte grissini
No ratings yet
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 14 stuks

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 150 gr lauwwarm water
  • 5 gr zout
  • 1 tl honing
  • 2 gr instant gist
  • 25 gr olijfolie
  • 1 tl gedroogde rozemarijn

Verder nodig

  • wat semolina om te bestuiven

Instructies
 

  • Doe het water met de bloem in de kom van de keukenmachine en kneed 5 minuten.
  • Dek de kom af en laat het deeg 15 minuten rusten. Zo neemt de bloem het water goed op.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en kneed nog 8 minuten door.
  • Doe het in een ruime kom en dek de kom af, laat het deeg een uur rijzen.
  • Verdeel het deeg in 14 stukjes van ca 30 gr per stuk en rol ze uit tot lange dunne stengels van ca 35 cm. Zorg dat de uiteinden niet te puntig zijn, want dan zullen de puntjes snel te donker worden.
  • Bestuif het werkblad lichtjes met wat semolina en rol de stengels er doorheen.
  • Verdeel ze over 2 met bakpapier beklede bakplaten en dek ze af met (bubbeltjes)folie.
  • Laat de stengels 45-60 minuten rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Bak de stengels per bakplaat ca 15 minuten tot ze mooi van kleur en knapperig zijn, dit kan afhankelijk van de oven iets korter of langer zijn. De eerste bakplaat bak ik na 45 minuten rijzen en de tweede na ca 60 minuten, als de eerste plaat gebakken is. De tweede plaat heeft meestal een iets kortere baktijd nodig dan de eerste.
  • Laat de stengels afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Grissini broodstengels zelf maken

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Grissini broodstengels Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating