Slagroomtruffels

Zelf heerlijke slagroomtruffels maken

0 reacties

Verwen jezelf met dit recept voor heerlijke zelfgemaakte slagroomtruffels, welke zullen smelten op je tong. Of je nu ervaren bent in de keuken of wat minder ervaren, geloof mij echt iedereen kan ze maken.

Ingrediënten voor slagroomtruffels

Om zelf slagroomtruffels te maken heb je niet heel veel nodig. Voor de vulling heb je slagroom, ongezouten roomboter, vanille, suiker en een snufje zout nodig. Dit mengsel gaat even in de vriezer en vervolgens dip je het in gesmolten chocolade en cacaopoeder. Ik gebruik hiervoor het liefst melkchocolade, mar je kunt natuurlijk ook pure chocolade of zelfs witte chocolade gebruiken als je de lekkerder vindt. De smaak zal dan natuurlijk ietsjes anders zijn.

Zelfgemaakte slagroomtruffels

Slagroomtruffels bewaren

Slagroomtruffels bewaar je altijd in de koelkast, het beste in een afgesloten bakje. Dan blijven ze tot ongeveer een week goed. Maar ze zijn zo lekker dat ze waarschijnlijk veel eerder op zullen zijn. De slagroomtruffels zijn ook in te vriezen, dan blijven ze enkele maanden goed, laat ze op tijd ontdooien in de koelkast.

Variaties op slagroomtruffels

Met de vulling kun je lekker variëren, voeg bijvoorbeeld eens een scheutje Baileys toe, of specerijen zoals kameel of kardemom. In plaats van ze door de cacaopoeder te rollen kun je ook fijne snippers chocolade, fijngehakte nootjes of kokos gebruiken. Laat mij in de reacties hieronder weten wat jouw ultieme variatie is!

Ook eens zelf bonbons maken? Probeer dan deze heerlijke bonbons met pralinévulling eens.

Recept slagroomtruffels

Zelf heerlijke slagroomtruffels maken

No ratings yet
Gang Dessert
Porties 25 stuks

Keukenbenodigdheden

  • spuitzak
  • rond spuitmondje

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanillepasta of vanille-extract
  • snuf zout
  • 50 gram cacaopoeder
  • 250 gram melkchocolade callets of een reep fijngehakt

Instructies
 

  • Doe de slagroom, suiker, vanille en het snufje zout in een steelpan en breng zachtjes aan de kook. Haal de pan van de warmtebron zodra het mengsel kookt en de suiker is gesmolten.
  • Laat het slagroommengsel helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Doe de boter in de kom van de keukenmachine en klop de boter in ca 10 minuten luchtig en zacht, tot de boter ook heel licht van kleur ziet.
  • Voet het slagroommengsel toe en klop door tot een glad en romig mengsel.
  • Bekleed een bakplaatje met bakpapier en doe het mengsel in een spuitzak met een rond spuitmondje. Spuit mooie truffels van 4-5 cm op de bakplaat.
  • Zet het bakplaatje in de vriezer tot de vulling goed hard is.
  • Smelt 225 gr van de chocolade au-bain-marie en roer de rest er doorheen.
  • Dip de opgesteven slagroomvulling er één voor één in en rol direct door het cacaopoeder.
  • Leg de slagroomtruffels op een velletje bakpapier uitharden en bewaar ze daarna in de koelkast.
Trefwoord Chocolade
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Zelf slagroomtruffels maken

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Slagroomtruffels zelf maken Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating