Dit uitgebreide ontbijt met ei, spek, champignons en tomaat zou zo bij een restaurant op de kaart kunnen staan en zou je toch eigenlijk iedere dag wel kunnen eten?
Lekker uitgebreid ontbijt maken
In het weekend of op een vrije dag is het toch heerlijk om een uitgebreid ontbijt klaar te maken? Maar wat hoort er nu bij een uitgebreid ontbijt? Dat ligt natuurlijk helemaal aan je eigen smaak, de één houdt van hartig en de ander meer van zoet. Dit ontbijt is eigenlijk meer een luxe engels ontbijt.
Full Englisch breakfast
Bij een full Englisch breakfast horen natuurlijk ook nog witte bonen in tomatensaus, worstjes en bloedworst. Persoonlijk hou ik daar niet zo van, dus deze heb ik maar weggelaten. Mocht je dat wel lekker vinden kun je het er natuurlijk altijd nog bij serveren. Als vult het ontbijtje zoals ik het maakte ook wel voldoende.
Lekkere warme ontbijtrecepten
Natuurlijk heb ik meer lekkere warme ontbijtrecepten voor jullie:
Broodpudding met blauwe bessen
Dutch baby met lemoncurd, aardbeien en blauwe bessen
Uitgebreid ontbijt met ei, spek, champignons en tomaat
Ingrediënten
- 4 grote kastanjechampignons in kwarten gesneden
- 1 ei
- 5 reepjes ontbijtspek
- 1 takje cherrytomaatjes
- 1 sneetje wit brood
- 1 el aardbeienjam
- wat tuinkers
- olijfolie om in te bakken
- versgemalen zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
- Leg het takje trostomaten in een met olijfolie ingevet ovenschaaltje en bak de tomaatjes 15 minuten.
- Rooster de witte boterham in een broodrooster, onder de grill of in een droge koekenpan en snij het diagonaal doormidden.
- Bak de reepjes ontbijtspek in een droge koekenpan krokant en laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
- Laat het vet achter in de koekenpan en giet er nog een scheutje olijfolie bij.
- Bak de champignons en breng op smaak met wat peper en zout.
- Veeg de pan schoon met een velletje keukenpapier en verhit een scheutje olijfolie.
- Breek het ei in de pan en bak een mooi spiegeleitje.
- Verdeel alles over een groot bord en strooi er wat tuinkers over.
Indicatie voedingswaarden per portie
Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.