Speklapjes op de barbecue vind ik heerlijk, vooral als je ze eerst lekker een dag laat marineren en krokant bakt.
Speklapjes marineren
Gemarineerde speklapjes maken is heel makkelijk. Haal mooie verse (biologische) speklapjes bij de slager voor het lekkerste resultaat. Doe de ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een ziplockzakje en voeg de speklapjes toe. Laat de speklapjes minimaal een uur marineren in de koelkast, maar langer is nog lekekkerder. Zet ze daarom bij voorkeur de ochtend of avond van tevoren in de marinade.
Hoe lang moeten gemarineerde speklapjes op de barbecue?
Gemarineerde speklapjes moeten ongeveer 12 minuten op de barbecue. Zelf vind ik ze het lekkerst als ze iets krokant zijn gebakken. Ik kijk dus altijd vooral naar de kleur of ze goed zijn.
Lekker variëren
Marco houdt niet van het speklapjes, daarom doe ik er voor hem altijd een ongepaneerde schnitzel bij. Deze doe ik bij de speklapjes in dezelfde marinade. De speklapjes kun je ook om een spies wikkelen, zo maak je heerlijke spekfakkels. Prik de spies in de bovenkant van het speklapje, draai het speklapje er omheen en steek de spies door het uiteinde van het speklapje.
Gemarineerde speklapjes
Ingrediënten
- 4 speklapjes
Marinade
- 2 el olijfolie
- 1 el sojasaus
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 knoflookpoeder
- 1 tl hot currypoeder
- versgemalen peper
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een ziplockzakje of een afsluitbaar zakje en roer door elkaar.
- Voeg de speklapjes toe en meng goed door, zodat de speklapjes rondom bedekt zijn met de marinade.
- Sluit het ziplockzakje of het bakje en laat de spwklapjes minimaal een uur marineren in de koelkast. Maar liefst een dag, hoe langer hoe lekkerder.
Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.