Gnocchi met tomaten en burrata zelf maken

Gnocchi met tomaten en burrata

Comments are Disabled

Op zoek naar een heerlijk Italiaans gerecht? Deze verse gnocchi met tomaten en burrata zal zeker in de smaak vallen.

Wat is gnocchi?

Gnocchi, ook wel “gnocchi di patate” zijn van oorsprong Italiaanse deegkussentjes welke gemaakt worden van aardappel en bloem. Gnocchi spreek je uit als “njokkie” en betekenen “klontjes”. Ze zijn vaak in het schap bij de pasta te vinden, maar eigenlijk valt het niet onder pasta, omdat ze hoofdzakelijk gemaakt zijn van aardappel. Verse gnocchi is het allerlekkerst, deze is bij sommige supermarkten te vinden in het koelvak. Zelf bestel ik het altijd bij Crisp van de Pastafabriek, deze wordt bevroren geleverd. Gnocchi kun je ook zelf maken, hiervoor is een speciaal gnocchiplankje erg handig.

Zelfgemaakte gnocchi met tomaten en burrata recept

Gnocchi met tomaten en burrata maken

Voor deze gnocchi met tomaten en burrata gebruikte ik verse tomaten voor een heerlijke tomatensaus. De saus bracht ik op smaak met een snufje chilipoeder en verse basilicum. De burrata maakt het lekker romig.

Hoe maak je gnocchi klaar?

Gnocchi kun je op verschillende manieren klaarmaken. Je kunt gnocchi koken of eventjes aanbakken in boter en/of olijfolie. Gebakken gnocchi vind ik zelf het allerlekkerst. Wanneer je gnocchi kookt kun je dit beter niet te lang doen, verse gnocchi hoef je een paar minuten te koken, wanneer er een aantal naar boven komen drijven zijn ze klaar. Te lang gekookt zijn ze te zacht. Aanbakken hoeft ook maar kort, eventjes op middelhoogvuur tot ze een mooi goudbruin kleurtje hebben. Probeer ook eens deze gnocchi met tomaatjes en ruccola of gnocchi met champignons en geitenkaas.

Gnocchi met tomaten en burrata

Gnocchi met tomaten en burrata

Een heerlijk recept voor gebakken gnocchi met verse tomaten, basilicum en burrata.
No ratings yet
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gr verse gnocchi
  • 400 gr cocktail trostomaten in partjes
  • 250 gr cherrytomaten gehalveerd
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 6 blaadjes basilicum in reepjes gesneden of geknipt
  • mespuntje chilipoeder
  • versgemalen zout en peper
  • 1 bolletje burrata
  • olijfolie
  • versgeraspte parmezaan

Instructies
 

  • Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui met de knoflook aan, tot de ui zacht is en glazig ziet.
    ui en knoflook aanfruiten
  • Voeg de cocktail trostomaten toe en laat ze in ca 10 minuten op een laag pitje zacht worden en uit elkaar vallen. Druk ze tussendoor uit elkaar met een pollepel en roer regelmatig door zodat ze niet aanbakken.
    verse tomatensaus maken
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee.
  • Voeg de chilipoeder, versgemalen peper en wat zout toe en roer goed door elkaar.
    tomaten stoven
  • Voeg de reepjes basilicum en gehalveerde cherrytomaatjes toe en schep door elkaar. Laat het geheel op een laag pitje even zo staan, zodat de cherrytomaatjes wat doorwarmen.
    basilicum aan tomatensaus toevoegen
  • Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi in 3-5 minuten aan tot de gnocchi een goudbruin laagje heeft.
    gebakken gnocchi
  • Doe de gebakken gnocchi bij de tomatensaus en schep door elkaar.
    gnocchi door de tomatensaus scheppen
  • Verdeel de gnocchi over de borden en verdeel de burrata erover. Strooi er nog wat versgemalen peper en versgeraspte parmezaan over en druppel er nog wat olijfolie over.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Zelfgemaakte gnocchi met tomaten en burrata

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Gnocchi met tomaten en burrata en basilicum

Dit artikel bevat een affiliatelink. Wanneer je hierop klikt en iets besteld, ontvang ik een klein percentage. Dit kost jou verder niets, maar helpt mij deze website te onderhouden.

Comments are closed.