Een heerlijk eenvoudig recept voor enchiladas met rundergehakt. Lekker met wat zure room en fijngeprakte avocado.
Enchiladas uit de oven voorbereiden
Deze enchiladas gaan nog even in de oven voor een heerlijk gegratineerd laagje geraspte kaas. De enchiladas zijn dan ook gemakkelijk eerder voor te bereiden. De vulling en saus kun je eventueel al eerder maken en in de koelkast bewaren. Terwijl de oven staat voor te verwarmen vul je de volkoren tortilla’s en leg je ze met de saus en geraspte kaas in de ovenschaal.
Welke kruiden voor enchiladas met rundergehakt?
Voor dit recept gebruikte ik een kruidenmix van Spice rebels, welke ik laatst van ze ontving om te proberen. De kruidenmixen van Spice rebels hebben allemaal een leuke naam, deze mix heet: Fajita fiësta mix. De mix is zoutvrij en bevat o.a.: paprika, chili, komijn, koriander, oregano en cacaopoeder.
Meer Mexicaanse gerechten
Intussen zijn er al heel wat Mexicaanse gerechten te vinden op mijn website, bekijk hier alle Mexicaanse recepten. Zowel zoete als hartige recepten kun je hier vinden, zoals Mexicaans stoofvlees, chili con carne en zachte taco’s gevuld met pulled beef. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van appel chimichangas? Dat zijn zachte tortilla wraps gevuld met appel. Deze worden gefrituurd en daarna door kaneelsuiker gerold. Loopt het water je al in de mond?
Enchiladas met rundergehakt
Ingrediënten
Gehaktvulling
- 300 gr rundergehakt
- 2 el Spice rebels Fajita fiësta kruidenmix
- 1 el tomatenpuree
- 1 kleine ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 paprika’s in kleine stukjes gesneden
- 140 gr mais
- versgemalen zout en peper
Saus
- 400 gr polpa
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 0,5 el gedroogde oregano
- 1 tl gemalen komijnzaad
- snufje chilipoeder
- versgemalen zout en peper
Verder nodig
- 4 volkoren tortilla wraps
- 50 gr geraspte kaas
- wat versgehakte peterselie of koriander
- olijfolie
Voor erbij
- 1 avocado fijngeprakt
- 2 el zure room
Instructies
Saus
- Doe de tomatenpolpa met het fijngehakte teentje knoflook, gedroogde oregano, gemalen komijnzaad, snufje chilipoeder en wat versgemalen zout en peper in een steelpan en roer goed door.
- Laat de saus zachtjes pruttelen tot de gehaktvulling helemaal klaar is.
Gehaktvulling
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en voeg de fijngesnipperde ui, fijngehakte knoflook en de blokjes paprika toe. Bak het geheel zachtjes aan in ca 5 minuten. Tot de ui zacht is, maar niet bruin.
- Voeg het gehakt, de kruidenmix en wat versgemalen zout en peper toe en bak het gehakt rul en gaar.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuut.
- Voeg de mais toe en meng het geheel goed door elkaar.
Enchiladas gratineren in de oven
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Verdeel iets meer dan de helft van de saus over de bodem van een ovenschaal.
- Verdeel het gehaktmengsel over 4 volkoren tortillawraps.
- Leg de enchiladas in de ovenschaal op de saus en verdeel de rest van de saus erover. Verdeel de geraspte kaas over de saus.
- Schuif de ovenschaal in de oven voor 20 minuten.
- Strooi wat versgehakte peterselie of koriander over de enchiladas. Serveer ze met fijngeprakte avocado en wat zure room.
Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.
Hoi, ik had een vraagje waarom staat er in het recept aangegeven dat “…Verdeel iets meer dan de helft van de saus over de bodem van een ovenschaal. …Leg de enchiladas in de ovenschaal op de saus…”
Is dit noodzakelijk? Mij lijkt het juist dat de enchiladas dan nattig worden van onderen door de saus.