Recept voor eigengemaakte aardbeien kwarktaart

Aardbeien kwarktaart zonder pakje

1 reactie

Om zelf een heerlijke aardbeien kwarktaart te maken heb je helemaal geen pakje nodig, want een kwarktaart kun je heel gemakkelijk zelf maken.

Zelf een aardbeien kwarktaart maken zonder pakje

Wist je dat in een aardbeien kwarktaart van een bekende bakmixenfabrikant maar 0,6% aardbeienpoeder zit? Zo’n pakje mix kost bijna vier euro en dan moet je zelf nog slagroom, kwark, boter en water toevoegen. Voor de prijs van dit pakje kun je ook heerlijke verse aardbeien kopen, verder heb je ook net als bij de mix kwark, slagroom en boter nodig. Wat je wel extra nodig hebt zijn biscuitjes, suiker, een kneepje citroensap en gelatine. Maar dan heb je wel een heerlijke eigengemaakte kwarktaart met verse aardbeien.

Aardbeien kwarktaart recept

Een taart maken zonder oven

Een zelfgemaakte kwarktaart is nog altijd een populaire taart op verjaardagen en feestjes. Het is erg lekker, niet moeilijk om te maken, bijna iedereen lust het, het is lekker fris en je hebt geen oven nodig om er eentje te maken. En dat laatste is natuurlijk ideaal. Zo maak je er ook snel een paar tegelijk. Een kwarktaart is prima de avond van tevoren te maken, sowieso is dit een goed idee, want een kwarktaart moet minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Om zeker te weten dat de kwarktaart goed opgesteven is maak ik hem altijd de avond van tevoren. Deze kwarktaart maak ik in een springvorm van 24 cm doorsnede en hier haal je 8-12 punten uit.

Kwarktaart bewaren

Een kwarktaart bewaar je altijd in de koelkast, dan blijft de taart 2-3 dagen goed en lekker. Een ongedecoreerde kwarktaart kun je ook luchtdicht in een diepvriesdoos invriezen, dan blijft de taart ruim 3 maanden goed. Laat de kwarktaart rustig ontdooien in de koelkast.

Aardbeien kwarktaart zonder pakje

Aardbeien kwarktaart

Met dit recept maak je heel gemakkelijk zelf een aardbeien kwarktaart zonder pakje
No ratings yet
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 4 uur
Gang Gebak
Porties 1 kwarktaart

Keukenbenodigdheden

  • staafmixer
  • springvorm van 24 cm doorsnede

Ingrediënten

Kwarktaartbodem

  • 200 gr San Francisco volkoren biscuit
  • 75 gr boter

Kwarkmengsel

  • 500 gr Franse volle kwark
  • 500 gr verse aardbeien gewassen en ontkroond
  • 250 ml slagroom
  • 140 gr basterdsuiker
  • 15 gr gelatineblaadjes
  • 8 gr (bourbon) vanillesuiker
  • kneepje citroensap

Verder nodig

  • een paar verse aardbeien gehalveerd
  • 250 gr slagroom
  • 2 el kristalsuiker

Instructies
 

Kwarktaartbodem

  • Doe de San Francisco biscuitjes in een sluitzakje en sla ze tot kruim met een deegroller.
  • Smelt de boter in een steelpan. Zorg dat de boter net gesmolten is, dus niet bruin kleurt.
  • Roer de biscuitkruimels door de boter.
  • Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk ze goed aan met de onderkant van een glas.

Kwarkmengsel

  • Leg de gelatineblaadjes in een ruime kom en zet ze onder koud water.
  • Doe de aardbeien met een kneepje citroensap in een ruime pan en laat ze op een laag pitje zacht worden zodat je ze uit elkaar kunt drukken met een pollepel. Wanneer je een soort grove moes hebt laat je het geheel nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal de staafmixer even er doorheen voor een gladde aardbeienmoes. Giet de moes in een ruime beslagkom.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door de aardbeienmoes. Laat de moes ietjes afkoelen, zodat die iets minder heet is.
  • Doe de basterdsuiker met de vanillesuiker en slagroom in een andere beslagkom en klop het geheel lobbig, tot ongeveer de dikte van vanillevla.
  • Roer de Franse volle kwark met een siliconen spatel door de aardbeienmoes.
  • Spatel de lobbige slagroom door het aardbeien-kwarkmengsel.
  • Giet het mengsel over de taartbodem in de springvorm.
  • Zet de springvorm in de koelkast en laat de aardbeien kwarktaart minimaal 4 uur opstijven.

Topping

  • Klop de slagroom op met kristalsuiker en spuit mooie toefjes op de kwarktaart. Leg op elk toefje een halve aardbei.

Notities

Uit deze aardbeien kwarktaart haal je 8-12 punten.

Indicatie voedingswaarden per portie

Energie: 467kcal | Koolhydraten: 37.5g | Eiwit: 8.5g | Vet: 31g | Verzadigd vet: 19.7g | Zout: 0.4mg | Vezels: 2g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Aardbeien kwarktaart zelf maken

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Aardbeien kwarktaart recept zonder pakje

Dit artikel bevat een affiliatelink. Wanneer je hierop klikt en iets besteld, ontvang ik een klein percentage. Dit kost jou verder niets, maar helpt mij deze website te onderhouden.

One Comment

  1. Mariëlle in de Keuken

    Ik doe ze inderdaad niet door de zeef. Als je op de foto’s naar de zijkanten van de aangesneden stukken kijkt zie je wat pitjes zitten.