Zin in iets pittigs voor de lunch? Probeer dan eens deze pittige uitsmijter ‘Nduja, lekker met rucola, zongedroogde tomaten en parmezaanse kaas.
Lekker pittig met ‘Nduja
‘Nduja betekend “worst” en dan wel pittige worst. Het is een smeerbare worst gemaakt van varkensvlees, waar veel zongedroogde pepers aan zijn toegevoegd. ‘Nduja is te vinden bij Italiaanse delicatessewinkels, maar tegenwoordig ook bij de grote supermarkten. ‘Nduja is zowel warm als koud te eten, wanneer ik een potje in huis haal maak ik er meestal eerst een heerlijke pasta zoals de Linguine met ‘Nduja en gepofte knoflook mee. Deze is zo waanzinnig lekker. De rest van het potje maak ik dan op bij de borrel met wat brood of de lunch, zoals bij deze pittige uitmsijter ‘Nduja.
Pittige uitsmijter ‘Nduja
Voor deze pittige uitsmijter ‘Nduja gebruik ik het liefst lekker dikgesneden brood met een krokant korstje. Lekker met wat rucola, zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten en parmezaanse kaas. En natuurlijk lekkere verse eitjes. Van deze lunch zit je wel even vol, natuurlijk kun je deze uitsmijter ook maken als lichte en snelle avondmaaltijd.
Vervanger voor ‘Nduja
‘Nduja bevat varkensvlees, wil je de uitsmijter liever vegetarisch, meng dan wat chilivlokken door wat tomatenspread. Wanneer je wel vlees wilt, maar wat minder pittig, gebruik dan Spaanse chorizo of wat plakjes salami.
Pittige uitsmijter ‘Nduja
Keukenbenodigdheden
Ingrediënten
- 2 sneetjes brood
- 1 el ‘Nduja of meer naar smaak
- 1 handje rucola
- 2 eieren
- 0,5 el pijnboompitten
- 2 zongedroogde tomaten in stukjes gesneden
- wat snippers parmezaanse kaas
- wat versgemalen peper
- olijfolie
Instructies
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet ze even opzij.
- Leg de sneetjes brood op een bord en besmeer ze met de ‘Nduja.
- Verdeel de rucola er overheen.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en breek de eieren erboven, zorg dat de eidooiers heel blijven.
- Bak de eieren tot het eiwit gestold is, maar de eidooiers nog lekker zacht zijn.
- Leg de gebakken eieren op de rucola.
- Bestrooi de gebakken eieren met wat versgemalen peper.
- Verdeel de stukjes zongedroogde tomaat erover en bestrooi het geheel met de geroosterde pijnboompitten.
- Snipper met een mesje of kaasschaaf wat parmezaanse kaas er overheen.
Indicatie voedingswaarden per portie
Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.