Vissalade

Heerlijke zomerse salade met zalm, makreel en garnalen

0 reacties

Een heerlijke salade met zalm, makreel en garnalen. Lekker met wat zelfgemaakte cocktailsaus.

Salade met zalm, makreel en garnalen

Voeg jij weleens vis toe aan je maaltijdsalade? Ik eigenlijk veel te weinig en het is juist zo lekker en gezond. Want de meeste vis bevat veel gezonde eiwitten en onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren zijn goed voor het hart, hersenen en ogen. In dit recept voegde ik gerookte zalm, gerookte makreel en garnalen toe aan de salade. Maar gerookte paling , gerookte forel of rauwe haring is ook erg lekker.

Salade zalm makreel garnalen

Welke saus voor vissalade

Een klassieke saus bij vis en schaal- of schelpdieren is natuurlijk cocktailsaus, al dan niet met whiskey. Voor deze salade maakte ik dan ook snel en gemakkelijk zelf een cocktailsausje. Deze maak ik van mayonaise, ketchup en wat specerijen.

Mosterdkers

Aan deze salade voegde ik ook wat mosterdkers toe. Dit is een kiemplantje met een pittige wasabi-mosterdsmaak, daarom dus heerlijk vis. Wanneer je deze niet kunt vinden kun je ook tuinkers gebruiken, deze is vrijwel overal verkrijgbaar. Tuinkers heeft natuurlijk wel een anders smaak, maar ook erg lekker. De ingelegde rode uien kun je zelf maken, bekijk hier het recept voor de ingelegde rode uien. Maar het is tegenwoordig ook bij Jumbo te koop en is te vinden in het schap bij de augurken.

Salade met vis

Salade met zalm, makreel en garnalen

Een heerlijke salade met diverse vissoorten en zelfgemaakte cocktailsaus
No ratings yet
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr jonge bladsla
  • 100 gr gerookte zalm
  • 200 gr gerookte makreel
  • 12 gepelde garnalen
  • 12 cherrytomaten gehalveerd
  • 2 el ingelegde rode ui
  • 1 bakje mosterdkers of een ander kiemplantje zoals tuinkers
  • scheutje olijfolie

Cocktailsaus

  • 2 el mayonaise
  • 1 el tomatenketchup
  • kneepje citroensap
  • snufje paprikapoeder
  • snufje cayennepeper
  • snufje witte peper
  • snufje zout

Instructies
 

  • Roer de ingrediënten voor de cocktailsaus door elkaar en zet even opzij.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen in ca 4 minuten gaar. Tot ze rozig en niet meer doorzichtig zien. Laat ze een klein beetje afkoelen.
  • Verdeel de salade over de borden en verdeel de gerookte zalm, gerookte makreel en gebakken garnalen er overheen.
  • Leg de gehalveerde cherrytomaten erbij.
  • Verdeel de cocktailsaus erover.
  • Leg de ingelegde rode uien en mosterdkers er bovenop. Serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Vissalade zalm makreel en garnalen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Zelf salade met zalm makreel en garnalen maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating