Recept geroosterde paprikahummus

Geroosterde paprikahummus

Comments are Disabled

Wist je dat je heel gemakkelijk zelf hummus kunt maken? Probeer ook eens deze geroosterde paprikahummus, superlekker.

Zelf hummus maken

Vaak koop ik uit gemak een bakje Hummus in de supermarkt, maar zelfgemaakte hummus is eigenlijk nog lekkerder en je hebt het eigenlijk heel snel gemaakt. Wat je nodig hebt zijn wat ingrediënten die je waarschijnlijk wel in je keukenkastje hebt staan, kikkererwten en tahin. Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. In veel supermarkten is het te vinden van o.a. het merk Sebahat of Souq. Het leuke van zelf maken is dat je er je eigen draai aan kunt geven en geheel naar smaak kunt maken.

Zelf geroosterde paprikahummus maken

Zo maak je geroosterde paprikahummus

Voor geroosterde paprikahummus gebruik je eigenlijk het basisrecept voor hummus, alleen voeg je nog wat specerijen en geroosterde paprika toe. Voor dit recept gebruikte ik een puntpaprika welke ik even roosterde in de airfryer. Het teentje knoflook pofte ik even mee, zo gaat het scherpe van de knoflook af en smaakt de knoflook zoet.

Zelfgemaakte hummus bewaren

Zelfgemaakte hummus bewaar je in een afgesloten bakje of glazen potje in de koelkast. De hummus blijft dan 2 dagen goed.

Recept voor eigengemaakte paprikahummus

Geroosterde paprikahummus

No ratings yet
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 1 rode puntpaprika
  • 230 gr uitgelekte kikkererwten
  • wat vocht van de kikkererwten
  • kneepje citroensap
  • 0,5 tl gemalen komijnzaad
  • snuf zout
  • snufje chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gr tahini
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • scheutje olijfolie

Instructies
 

  • Snij de rode puntpaprika in stukjes en leg ze in de airfryer. Druppel er wat olijfolie overheen. En leg het teentje knoflook (met schilletje) erbij.
  • Rooster de paprika ca 18 minuten in de airfryer op 200 graden.
  • Haal de geroosterde paprika uit de airfryer en laat even afkoelen.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en bewaar het kikkererwtenvocht.
  • Doe de tahini en citroensap bij elkaar in de beker van de staafmixer en meng het geheel in ca een minuut goed door elkaar.
  • Voeg de olijfolie, zout, chilipoeder, gerookte paprikapoeder en komijn toe. Knijp het teentje knoflook er boven uit. Meng het geheel met de staafmixer door elkaar.
  • Voeg de helft van de kikkererwten en de geroosterde paprika toe en pureer de kikkererwten.
  • Voeg de andere helft van de kikkererwten toe en pureer glad.
  • Voeg nu beetje bij beetje wat van de kikkererwtenvocht toe tot de gewenste dikte.
  • Ga er nog even heel goed met de staafmixer doorheen zodat de Hummus heel mooi glad wordt.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Geroosterde paprikahummus zelf maken

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Recept voor de lekkerste geroosterde paprikahummus

Comments are closed.