Een heerlijke salade met mesclun slamix, burrata, ovengedroogde tomaatjes, quinoa en fijngehakte pistache. Lekker voor de lunch of lichte avondmaaltijd.
Wat is Burrata?
Burrata is een Italiaanse kaasje dat bekend staat om zijn romige textuur. Letterlijk betekent burrata “boterachtig”, een verwijzing naar de smeuïge binnenkant van het kaasje. De buitenkant van burrata bestaat uit een dun laagje mozzarella. De binnenkant bestaat uit stracciatella (fijne kaasdraden) en room. Dit zorgt voor de heerlijke zachte structuur, welke er bijna als lavacake uitloopt als je hem opensnijdt. Burrata is het lekkerst op kamertemperatuur, dus haal hem op tijd uit de koelkast.
Ovengedroogde tomaatjes
In dit recept heb ik ovengedroogde tomaatjes verwerkt. Deze maak je heel gemakkelijk zelf met dit recept voor ovengedroogde tomaatjes. Van dit recept zul je nog wel wat overhouden, maar ze zijn ook heerlijk als gezonde snack tussendoor en bij de borrel.
Burrata salade als voorgerecht
Deze Burrata salade is ook leuk als voorgerechtje. Tegenwoordig zijn er ook kleine bolletjes burrata verkrijgbaar, deze zijn er ideaal voor. Of gebruik gewoon twee gewone bollen en halveer deze. Met dit recept kun je dan 4 voorgerechtjes maken.
Burrata salade
Ingrediënten
- 75 gr mesclun slamix
- 2 bollen burrata
- 20 gr gepelde pistache
- 30 gr quinoa
- 1 el olijfolie
- 1 el witte balsamico
- versgemalen peper
- 0,5 komkommer in fijne blokjes gesneden
- 20 ovengedroogde tomaatjes
Instructies
- Hak de pistache fijn met een mes of een keukenmachine.
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de quinoa in een kom en roer de blokjes komkommer, olijfolie, witte balsamico en wat versgemalen peper erdoor.
- Verdeel de mesclun salade over 2 borden.
- Verdeel het quinoamengel over het midden en leg de bollen burrata erop.
- Strooi de fijngehakte pistache over de burrata.
- Verdeel de ovengedroogde tomaatjes er omheen.
Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.