Heerlijke zachte goulash gehaktballetjes in saus met paprika, champignons en ui. Makkelijk te maken in de Instant Pot.
Wat is een Instant pot?
Een ouderwetse snelkookpan hadden heel wat grootmoeders in haar keukenkastje staan. De Instant pot is eigenlijk een elektrische snelkookpan, in een veilig en geavanceerd jasje. Ouderwetste snelkookpannen hadden nogal eens de neiging om te oververhitten, exploderen of te smelten. Dat kan met de Instant Pot gelukkig allemaal niet. Zelf heb ik de Instant Pot Pro 10-in-1 Multicooker 5,7L. Hiermee kun je niet alleen maaltijden bereiden onder hoge druk, maar o.a. ook rijst koken, slowcooken, sous vide bereiden, bakken, stomen en yoghurt maken.
Goulash gehaktballetjes in de Instant pot
De Instant pot is ideaal om stoofgerechten mee te maken. Normaal staan stoofgerechten uren op, maar met de Instant pot is het zo gebeurd. En het is niet alleen snel, maar ook nog eens erg lekker. Stoofvlees komt er superzacht uit. Gehaktballetjes worden ook heerlijk zacht in de Instant pot. Zoals deze Goulash gehaktballetjes met paprika en champignons.
Meer recepten voor de Instant pot
Benieuwd naar meer recepten voor de Instant pot? Binnenkort volgen er meer!
Makkelijke goulash gehaktballetjes uit de Instant Pot
Keukenbenodigdheden
- 1 Instant pot
Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 450 gr rundergehakt
- 1 ei
- 25 gr paneermeel
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 el paprikapoeder
- 1 el gedroogde peterselie
- mespuntje chilipoeder
- versgemalen zout en peper
Saus
- 400 gr tomatenblokjes blik
- 50 ml water
- 1 runderbouillonblokje
- 250 gr kastanjechampignons in plakjes
- 1 rode paprika in reepjes
- 1 groene paprika in reepjes
- 1 oranje paprika in reepjes
- 2 uien fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 1,5 el paprikapoeder
- 1 tl karwijzaad
- 2 laurierblaadjes
- versgemalen zout en peper
- olijfolie
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en kneed goed door. Draai 20 balletjes van ongeveer formaat bitterbal.
- Zet de Instant pot op de sautéstand en laat de Instant pot opwarmen.
- Giet er een scheutje olijfolie in en bak de gehaktballetjes even aan.
- Haal de gehaktballetjes uit de Instant pot en fruit de ui met de knoflook kort aan. Schraap hierbij ook meteen met een siliconen spatel de eventuele aanbaksels los. Voeg de champignons en paprika’s toe en bak deze even mee.
- Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en het karwijzaad toe en bak nog een minuut mee.
- Druk op cancel om de sautéstand uit te zetten. Voeg de tomatenblokjes, water, runderbouillonblokje en wat versgemalen zout en peper toe en roer door elkaar. Doe de gehaktballetjes erbij en schep het geheel voorzichtig door elkaar.
- Steek de laurierblaadjes ertussen. Draai het deksel op de Instant pot en stel de Instant pot in op de hoge drukstand high. Stel de tijd in op 10 minuten.
- Druk op cancel zodra de 10 minuten voorbij zijn op de Instant pot en laat de Instant pot handmatig ontluchten (quick relaease).
Notities
Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.
Voor dit recept heb ik de Instant Pot opgestuurd gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.