Speltpannenkoeken

Speltpannenkoeken

Comments are Disabled

Met dit recept bak je zelf heerlijke gezondere speltpannenkoeken, want voor lekkere pannenkoeken heb je helemaal geen pannenkoekenmix uit een pakje nodig.

Pannenkoeken van volkoren speltmeel

Zin in pannenkoeken? Kies dan eens voor een volkoren variant. Volkorenmeel bevat veel meer vezels, vitaminen en mineralen, hiermee zijn de pannenkoeken dus voedzamer en gezonder dan pannenkoeken welke met bloem gemaakt zijn. En eigenlijk net zo lekker. Of in dit geval voor speltmeel, spelt staat er om bekend wat beter verteerbaar te zijn dan gewone tarwe.

Speltpannenkoeken recept

Pannenkoeken gezond beleggen

Een pannenkoek met stroop of een dikke laag witte basterdsuiker is natuurlijk altijd lekker. Maar zelf beleg ik mijn pannenkoeken altijd het liefst met blokjes gebakken appel met kaneel. Opgerold met een laagje poedersuiker. Superlekker. In de zomer gaan er verse aardbeien op, ook heerlijk.

Meer recepten voor zelfgebakken pannenkoeken

Intussen heb ik al heel wat recepten voor pannenkoeken gemaakt. Alle pannenkoekenrecepten kun je hier vinden.

Speltpannenkoeken

Speltpannenkoeken

Heerlijke gezondere pannenkoeken van volkoren speltmeel
No ratings yet
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Hollands
Porties 11 stuks

Ingrediënten

  • 375 gr speltmeel
  • 1 ltr halfvolle melk
  • 3 eieren
  • 15 gr vanillesuiker
  • 10 gr bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl zout
  • boter om in te bakken

Instructies
 

  • Doe het volkoren speltmeel, kaneel, vanillesuiker, bakpoeder en het zout bij elkaar in een kom en klop even door met een garde.
  • Voeg de helft van de halfvolle melk toe en klop goed door tot een klontvrij beslag.
  • Voeg de andere helft van de halfvolle melk toe en klop weer goed door.
  • Voeg de eieren toe en klop nog even goed door.
  • Laat het pannenkoekenbeslag een half uurtje rusten.
  • Laat een klontje boter smelten in een koekenpan en schep wat van het pannenkoekenbeslag in de pan. Laat de pan even ronddraaien, tot de bodem van de pan helemaal is bedekt met het beslag.
  • Laat de pannenkoek op middelhoog vuur bakken, tot de bovenkant droog is en de onderkant mooi goudbruin.
  • Draai de pannenkoek om en bak nog even kort de andere kant.
  • Ga zo door tot al het beslag op is.

Notities

  • Met dit recept bak je ongeveer 11 pannenkoeken, afhankelijk van de grootte van de koekenpan en de dikte van de pannenkoek.
  • Wil je snel aan tafel? Bak dan in 2 koekenpannen tegelijk.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Pannenkoeken van speltmeel

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Pannenkoeken met speltmeel zelf bakken

Comments are closed.