Deze gevulde eieren zijn niet alleen lekker fris en romig, maar ook nog eens gezond en eiwitrijk. Ideaal voor Pasen, als snack, voor bij de borrel of als licht hapje tijdens een brunch. En… je maakt ze zó. Gewoon met ingrediënten die je vaak al in huis hebt.
Gezonde gevulde eieren
Eieren zijn een fijne bron van eiwitten. Ze verzadigen goed en je kunt er alle kanten mee op. Deze gevulde eitjes maak ik met magere kwark in plaats van met mayonaise. Dat scheelt weer wat vet en toch zijn ze erg lekker. Een snufje kruiden erbij en je hebt een lekker en voedzaam hapje.
Makkelijk recept
Ik hou van makkelijke recepten en dit is er zo eentje. Je kookt een paar eieren, maakt een romige vulling, en klaar ben je. Je kunt ze eventueel van tevoren maken en tot twee dagen bewaren in de koelkast. Handig als snack, of als eiwitrijk tussendoortje na het sporten. Nu sport ik niet, maar stel dat ik zou sporten 🙂 Maak de gevulde eitjes voor de variatie ook eens met wat fijngesneden bieslook, of fijngesneden augurk. Of wat dacht je van wat tonijn uit blik voor nog meer eiwitten. Kies dan wel voor tonijn op water, anders voeg je alsnog een hoop vet toe.
Meer recepten voor gevulde eieren
Probeer ook deze eens:
Gevulde eieren met een Italiaanse twist
Gezonde gevulde eieren
Ingrediënten
- 4 eieren
- 2 el magere kwark
- snuf paprikapoeder
- snuf kerriepoeder
- snufje knoflookpoeder
- snufje zout
- snufje fijngemalen witte peper
- paar blaadjes verse platte peterselie om te garneren
Instructies
- Kook de eieren in 9 minuten hard.
- Laat de eieren schrikken onder koud stromend water.
- Pel de eieren en halveer ze in de lengte.
- Wip de eidooiers eruit en leg ze in de zeef. Leg de eiwitten in een kom met water.
- Houd de zeef boven een kom en druk de eidooiers met behulp van de achterkant van een lepel door de zeef.
- Voeg de ingrediënten, behalve de verse platte peterselie, voor de vulling toe en roer goed door.
- Leg de eiwitten met de snijkant naar beneden op een velletje keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken.
- Doe de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Draai de eitwitten om en spuit de vulling erin. Als je geen spuitzak hebt kun je de vulling ook met behulp van 2 theelepeltjes in de eitjes doen.
- Top ieder gevuld ei af met wat paprikapoeder en de verse platte peterselie welke je eerst even fijnhakt of fijnknipt met een keukenschaar.
Indicatie voedingswaarden per portie
Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.