Waf waf! Ik ben teckeltje Smikkel en ik help vandaag in de keuken – maar ik laat het bakken én opeten lekker aan jullie over. We maken vandaag zó iets lekkers dat zelfs mijn oortjes ervan gaan kwispelen: pantosti’s met kaas en tomaat! 🧀🍅 En als je buikje straks vol is, heb ik nóg een verrassing voor je: onder het recept vind je een leuke kleurplaat van mij. Pak je kleurtjes er maar vast bij! 🎨🐾
Smikkelen maar! Pantosti’s met kaas en tomaat
Deze pantosti’s met kaas en tomaat zijn een groot succes bij kleine smikkelaars én grote mensen! Ze zijn knapperig, smeuïg en superleuk om samen te maken – misschien wel met mij, teckeltje Smikkel, als jullie kwispelende keukenhulp! Je hebt er geen tosti-apparaat voor nodig, alleen een koekenpan… en wat lekkers uit de koelkast. Smullen maar! 🧀🍅

Waarom jullie dol gaan zijn op deze pantosti’s
Deze pantosti’s zijn echt iets voor kleine keukenhulpjes (maar grote mensen vinden ze ook heerlijk). Je mag zelf het brood beleggen, plakjes kaas neerleggen en de plakjes tomaat erover verdelen. De pan laat je natuurlijk aan een grote mens over, ik blijf daar ook uit de buurt met m’n lange snuitje hoor! Natuurlijk mag je ze daarna wel lekker opeten, wel eerst een klein beetje af laten koelen, want gesmolten kaas en verwarmde tomaat is erg heet!
Zo wordt een simpele tosti een Smikkelspektakel
Dit recept is supersimpel: brood, kaas en tomaat. Maar… je kunt ook je eigen tosti verzinnen door andere lekkere ingrediënten te gebruiken of erbij te gebruiken. Een likje pesto? Lekker! Plakjes komkommer ernaast en gelijk wat extra groente erbij! Of gebruik eens geraspte kaas, mozzarella of roomkaas. Alles wat smelt, is goedgekeurd door Smikkel. Want Smikkel weet wel wat lekker is.

Smikkels Pantosti’s met kaas en tomaat
Ingrediënten
- 2 boterhammen
- plakjes kaas
- 1 middelgrote tomaat
- 1 el mayonaise
Instructies
- Beleg allebei je boterhammen met kaas. Gebruik veel kaas, kaas is lekker.
- Snij de tomaat in dunne plakjes. Let op: scherpe messen is grote mensenwerk! Leg de plakjes tomaat op één van de kaasboterhammen en klap de andere erbovenop.
- Smeer de bovenkant van je tosti in met een dun laagje mayonaise.
- Verwarm een koekenpan op laag vuur. Leg de tosti in de pan met de mayo-kant naar beneden. Besmeer nu ook de bovenkant met een dun laagje mayo.
- Bak tot de onderkant goudbruin is. Draai om met een spatel – voorzichtig! Bak ook de andere kant goudbruin.
- Kijk je al of de kaas smelt? Hmmm… Is alles mooi gesmolten en krokant? Dan is je tosti KLAAR!
- Haal de tosti voorzichtig uit de pan en snij ‘m doormidden.
- Leg de tosti’s op een mooi bordje en smikkelen maar!
Maak een foto van jouw creatie samen met je huisdier, knuffel of Smikkel-kleurplaat en deel ’m met #kokenmetsmikkel
Smikkeltijd! Kleurplaat
Bij elk Smikkeltijd!-recept krijg je een te gekke kleurplaat, zodat je na het koken of bakken ook nog creatief aan de slag kunt. Lekker kliederen mag – in de keuken én op papier! 🎨🖍️
Klik op de kleurplaat om ‘m af te drukken.
Deel je kunstwerk op Facebook of Instagram met #kleurenmetsmikkel!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.