Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Chimichangas met kippengehakt en groente
Porties:
4
personen
Ingrediënten
400
gr
kippengehakt
400
gr
Mexicaanse roerbakgroente
1
zakje
Santa Maria Enchilada seasoning mix
1
verpakking
Santa Maria Corn & wheat tortilla (8 stuks)
olijfolie
geraspte kaas
losgeklopt ei
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan of wok en bak het kippengehakt in 3 minuutjes.
Voeg de roerbakgroente toe en bak nog 4 minuutjes mee.
Voeg de Santa Maria Enchilada seasoning mix toe en meng goed door elkaar.
Verwarm de tortilla's in koekenpan of magnetron zodat ze wat zachter worden.
Verdeel de vulling in een strook over de tortilla's en vouw de zijkanten een stukje om. Rol vervolgens de tortilla's op.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg hier de chimichangas in.
Bestrijk de chimichangas met wat losgeklopt ei en strooi er wat geraspte kaas overheen.
Zet de ovenschaal 10 minuutjes in de oven, tot de chimichangas mooi goudbruin zijn.
Serveer de chimichangas met bijvoorbeeld wat sla en guacamole.