Chocolade pavlova met rood fruit
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Chocolade pavlova met rood fruit

Ingrediƫnten

Meringue

  • 5 eiwitten
  • snufje zout
  • 200 gr kristalsuiker
  • 1 tl rode wijnazijn
  • 100 gr poedersuiker
  • 3 el cacao

Afwerking

  • 1/4 reep pure chocolade
  • 500 ml slagroom
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 bakje frambozen
  • 1 bakje rode besjes
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden (boven- en onderwarmte).
  • Teken 2 cirkels van 20 op de achterzijde van een vel bakpapier.
  • Klop de eiwitten met het zout in een mixer op een hoge snelheid tot het eiwit een beetje stijf begint te worden. Dit duurt ongeveer een minuutje.
  • Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en blijf doormixen. Klop net zo lang door tot het eiwit helemaal stijf en glanzend is.
  • Voeg de poedersuiker, cacao en de rode wijnazijn toe en schep het met een spatel voorzichtig door het stijve eiwit.
  • Verdeel het schuim met een lepel over de cirkels op het bakpapier.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak het schuim 45 in de oven.
  • Zet de oven uit en laat de pavlova afkoelen in de oven.
  • Klop de slagroom samen met 2 el suiker.
  • Verdeel de helft van de slagroom over de ene helft van het schuim. Zet de andere helft er bovenop en verdeel de rest van de slagroom er overheen.
  • Rasp de chocolade en strooi de chocolade over de slagroom.
  • Verdeel de frambozen en rode besjes er overheen en bestrooi het geheel met poedersuiker.