Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Warme chocolademelk met wijn
Porties:
1
persoon
Ingrediënten
350
ml
melk
60
gr
pure chocolade
fijngehakt
150
ml
rode wijn
(ik gebruikte Merlot)
2
steranijs
1
kaneelstokje
geklopte slagroom
kaneelpoeder
Instructies
Breng de melk aan de kook en haal van de warmtebron. R
oer de gehakte chocolade er doorheen.
Giet de rode wijn erbij, roer goed door en leg het kaneelstokje en de steranijs erin.
Laat het geheel 20 minuutjes op het laagste pitje trekken.
Verwijder de steranijs en het kaneelstokje en giet het mengsel in een (verwarmde) beker.
Schep of spuit er wat geklopte slagroom op en strooi er wat kaneelpoeder overheen.