Stoofpotje kip Hawaï
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Stoofpotje kip Hawaï

Ingrediënten

  • 350 gr kippendijenfilet
  • 1/2 verse ananas in blokjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 1 rode ui in halve ringetjes
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1,5 el soyasaus
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1,5 el gembersiroop
  • 1/2 el witte wijnazijn
  • 1 el tomatenpuree
  • versgemalen zout en peper
  • 2 el maizena
  • olijfolie
  • eventueel wat verhakte peterselie

Instructies

Slowcooker

  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de rode ui met de knoflook aan tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de kip toe en bak even aan.
  • Voeg de paprika en de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de kippenbouillon, sojasaus, gembersiroop, witte wijnazijn en wat versgemalen zout en peper toe en meng door elkaar.
  • Laat een minuutje zachtjes pruttelen en giet het geheel in de slowcooker.
  • Laat het geheel 2,5 uur op de laagste stand stoven met het deksel op de slowcooker.
  • Maak de maizena aan met 2 el water en giet het papje in de slowcooker. Voeg ook de blokjes ananas toe en meng het geheel goed door elkaar.
  • Laat het geheel nog een half uurtje stoven en ietjes indikken op de hoogste stand, met het deksel van de slowcooker.
  • Serveer het stoofpotje met wat rijst en bestrooi het geheel eventueel met wat versgehakte peterselie.

Braadpan

  • Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en fruit hierin de rode ui met de knoflook aan tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de kip toe en bak even aan.
  • Voeg de paprika en de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de kippenbouillon, sojasaus, gembersiroop, witte wijnazijn en wat versgemalen zout en peper toe en meng door elkaar.
  • Laat het geheel een uurtje op een laag pitje stoven met het deksel op de pan.
  • Maak de maizena aan met 2 el water en giet het papje in de pan. Voeg ook de blokjes ananas toe en meng het geheel goed door elkaar.
  • Laat het geheel nog een half uurtje stoven en Ietjes indikken met het deksel van de pan.
  • Serveer het stoofpotje met wat rijst en bestrooi het geheel eventueel met wat versgehakte peterselie.