300patentbloem(verkrijgbaar in vrijwel iedere supermarkt, AH, Jumbo, Lidl, etc.)
10grdroge gist
130grboterop kamertemperatuur
1eiop kamertemperatuur
1eidooierop kamertemperatuur
3grzout
100grvolle melklauwwarm
60grbasterdsuiker
1tlvanille extract of vanille pasta
160grparelsuiker(verkrijgbaar bij de molens of Belgische supermarkt)
Verder
opgeklopte slagroom
3elamandelschaafsel
wafelijzer
Instructies
Luikse wafels
Kneed van de ingrediënten voor de Luikse wafels, behalve de parelsuiker, in een kwartiertje een mooi een soepel deeg.
Leg het deeg in een kom en dek het af met folie of een pedaalemmerzak en laat het deeg een uurtje rijzen.
Druk het deeg platter tot een lap en verdeel de suikerparels er overheen. Rol de lap op en vouw hem een paar keer dubbel. Druk weer plat en rol weer op. Zo verdelen de suikerparels zich goed door het deeg.
Verdeel het deeg in 10 stukjes van ca 80 gram per stuk.
Laat de bolletjes deeg 30 minuten rijzen onder folie.
Verwarm het wafelijzer op een lage stand en leg voor iedere wafel een bolletje deeg in het wafelijzer. Druk het wafelijzer dicht en bak de wafels in 3-4 minuten gaar en mooi bruin.
Laat de wafels helemaal of bijna afkoelen op een rooster.
Giet de kersen met de siroop in een pannetje en verwarm het geheel.
Voeg 3 el allesbinder toe en roer goed door. Laat zachtjes pruttelen tot de saus wat is ingedikt.
Rooster ondertussen het amandelschaafsel in de oven op 150 graden, haal ze direct uit de zodra ze mooi goudbruin zijn, dit duurt een aantal minuutjes.
Serveer de Luikse wafels met de warme kersen, amandelschaafsel en een toefje slagroom.