Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.62
van
13
stemmen
Broodje kip kebab
Porties:
2
personen
Ingrediënten
Kebabkruiden
1/4
tl
korianderpoeder
1/2
tl
komijn
2
tl
paprikapoeder
1/4
tl
gemberpoeder
1/4
tl
kurkuma
1/4
tl
kaneel
1/4
tl
cayennepeper
1/2
tl
knoflookpoeder
1/4
foelie
1/4
tl
versgemalen peper
1/4
tl
versgemalen zout
Knoflooksaus
125
gr
Griekse yoghurt
1
flinke el mayonaise
1
tl
mosterd
kneepje honing
2
teentjes knoflook
uit de knoflookpers
1
el
versgehakte peterselie
Verder
2
kipfilets (of kippendijfilet voor een iets vettere variant)
2
el
olijfolie
1
tomaat
in plakjes
1/2
rode ui
in halve ringen
2
pitabroodjes
(zie het recept voor zelf pitabroodjes maken)
wat fijngesneden ijsbergsla
Instructies
Knoflooksaus
Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar en laat de smaken even goed intrekken.
Kip kebab
Meng alle ingrediënten voor de kebabkruiden door elkaar.
Snij de kipfilets met een scherp mes in hele dunne plakjes en meng de kebabkruiden met 2 el olijfolie door elkaar.
Schep de kipfiletreepjes er doorheen en laat de kip minimaal een uur, maar liefst langer, marineren.
Verhit een grillpan en bak de reepjes kip op hoog vuur in ca 7 minuten gaar en bruin.
Snij de pitabroodjes tot halverwege open en vul de broodjes met de kip, ijsbergsla, tomaat, rode ui en knoflooksaus.