300grpatentbloem(verkrijgbaar in vrijwel iedere supermarkt)
300grboterop kamertemperatuur
300grwitte basterdsuiker
5eierenop kamertemperatuur
6grbakpoeder
rasp van 2 biologische citroenen
4elversgeperst citroensap
1/4tlzout
Glazuur
90grpoedersuiker
2elversgeperst citroensap
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte.
Doe de boter met de suiker, het zout, citroensap en de citroenrasp in de kom van de keukenmachine en klop het geheel luchtig en licht van kleur. Gebruik bij voorkeur de vlinderhaak van de keukenmachine als je deze hebt.
Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen tot het ei is opgenomen, voeg dan het volgende ei toe en ga zo door tot alle eieren zijn opgenomen.
Zeef de patentbloem met het bakpoeder en voeg het geheel toe aan het botermengsel.
Klop het geheel zo kort mogelijk door tot alles goed verengd is.
Vet de cakevorm in met boter en leg er eventueel een velletje bakpapier in om zeker te weten dat de cake goed uit de vorm komt.
Schep het beslag in de cakevorm en strijk het beslag glad met de achterkant van een lepel.
Schuif de cake in de oven en bak de cake in ca 60 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is, als deze er droog uit komt is de cake gaar. Bak de cake nog even verder als de cake nog niet gaar is.
Haal de cake uit de cakevorm en laat de cake helemaal afkoelen op een rooster.
Meng de poedersuiker en het citroensap voor het glazuur door elkaar en verdeel het over de cake. Laat het glazuur even drogen.