Geroosterde kip met groente en aardappeltjes uit de oven
Porties: 2personen
Ingrediënten
2grote kippenpoten
1courgettein partjes en de zaadlijsten verwijderd
500grverse krieltjes in schilgehalveerd
1rodepaprikain reepjes
1grote rodeuiin 8 partjes
6teentjesknoflookin het schilletje
2elEuroma Portugese kipkruidenof andere (zelfsamengestelde) kipkruiden welke je lekker vindt
1eloregano
olijfolie
Instructies
Meng de kipkruiden met 2 el olijfolie en wrijf hiermee de kippenpoten in. Laat de kippenpoten minimaal een uurtje, maar het liefst een hele dag marineren.
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hierop de kippenpoten.
Meng de krieltjes, courgette en paprika door elkaar en schep er 2 el olijfolie en de oregano doorheen.
Verdeel het aardappel-groentemengsel over de bakplaat langs de kippenpoten.
Leg de partjes rode ui en teentjes knoflook ertussen.
Bestrooi het geheel met nog wat versgemalen zout en peper. En sprenkel er nog wat olijfolie overheen (of gebruik olijfoliespray).
Schuif de bakplaat in de oven en bak een half uurtje.
Haal de bakplaat uit de oven en schep het aardappel-groentemengsel een beetje om. Besprenkel het geheel met nog wat olijfolie.
Zet de bakplaat voor nog een half uurtje terug in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.