Doe alle ingrediënten bij elkaar in de kom van de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten een mooi soepel deeg. Of in ca 20 minuten met de hand.
Vet een kom in met een dun laagje zonnebloemolie en bol het deeg losjes op. Leg het deeg met de bovenkant naar beneden in de kom en draai het deeg om, zodat alle kanten bedekt zijn met de zonnebloemolie.
Laag het deeg afgedekt met folie een uur rijzen.
Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm.
Steek met een koekjesuitsteker haasjes uit het deeg.
Leg de haasjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk op de plek van de oogjes een rozijntje in het deeg. Dek de bakplaat af met ingevet folie.
Laat het deeg een uur rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden (boven- en onderwarmte). Verwarm een braadslede onderin de oven mee.
Haal de folie van de bakplaat en schuif de bakplaat in de oven. Giet een kopje water in de braadslede.
Bak de haasjes in ca 12 minuten gaar en mooi bruin.
Bestrijk de haasjes direct na het bakken met wat gesmolten boter. Dit haalt de kleur naar boven en de broodjes zien er aantrekkelijker uit.
Laat de haasjes afkoelen op een rooster. En doe een leuk strikje om de nekjes als de haasjes zijn afgekoeld.