Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.50
van
6
stemmen
Soda bread, recept van Chef Joan van Coffeelicious
Ingrediƫnten
350
gr
patentbloem
100
gr
volkorenbloem
1
tl
zout
1
tl
baking soda
430
ml
karnemelk
(of 400 ml havermelk en 1 tl citroensap voor de vegan versie)
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
Doe de patentbloem, volkorenbloem, zout en baking soda bij elkaar in een ruime kom en meng met een garde door elkaar.
Giet de karnemelk erbij en roer met een mes goed door elkaar.
Pak het deeg met je handen op en leg het als een bol op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestuif het brood lichtjes met wat patentbloem.
Schuif de bakplaat in de oven en bak het in 40 minuten gaar en mooi bruin.