Soda bread van Chef Joan van Coffeelicious
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Soda bread, recept van Chef Joan van Coffeelicious

Ingrediƫnten

  • 350 gr patentbloem
  • 100 gr volkorenbloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl baking soda
  • 430 ml karnemelk (of 400 ml havermelk en 1 tl citroensap voor de vegan versie)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
  • Doe de patentbloem, volkorenbloem, zout en baking soda bij elkaar in een ruime kom en meng met een garde door elkaar.
  • Giet de karnemelk erbij en roer met een mes goed door elkaar.
  • Pak het deeg met je handen op en leg het als een bol op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestuif het brood lichtjes met wat patentbloem.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak het in 40 minuten gaar en mooi bruin.