Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten een mooi soepel deegje. Of met de hand in ca 20 minuten.
Verdeel het deeg in 2 stukken en bol ieder stuk stevig op.
Vet een stuk folie in met olijfolie en leg het folie met de olijfolie kant naar beneden over de deegbollen.
Laat de deegbollen 2 uur rijzen.
Leg een pizzasteen in je oven als je deze hebt en verwarm ondertussen de oven voor 220 graden (boven- en onderwarmte). Heb je geen pizzasteen gebruik dan een bakplaat en verwarm deze ook mee.
De pizza’s bak je één voor één. Strooi wat bloem of maïsmeel uit over je werkblad en de deegbol en vorm met de hand een mooie pizza, laat de randjes iets dikker.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en wat gemalen chiliflaks toe. Bak de garnaaltjes in ca 3 minuutjes tot ze wat roze worden. Bak ze niet te lang door, want ze gaan ook de oven nog in en dan worden ze taai.
Bestrooi de pizza met mozzarella.
Leg de gehalveerde groene asperges, de plakjes champignon en de garnaaltjes over de mozzarella.
Strooi er wat chilivlokken overheen.
Verdeel er wat mozzarella en fijngeraspte parmezaan overheen en strooi ten slotte nog wat versgemalen peper en Italiaanse kruiden er overheen.
Bak de pizza 10 minuten op de pizzasteen of op een bakplaat.
Haal de pizza uit de oven en leg de pizza op een houten plank.