Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Paastulband met advocaat
Ingrediënten
Beslag
300
gr
patentbloem
250
ml
advocaat
op kamertemperatuur
200
gr
boter
op kamertemperatuur
200
gr
witte basterdsuiker
3
grote
eieren
op kamertemperatuur
2
tl
bakpoeder
1
snufje
zout
Glazuur
75
gr
advocaat
140
gr
poedersuiker
Verder
paashagel ter decoratie
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Klop de boter met de witte basterdsuiker. Klop net zo lang tot de boter licht van kleur is en lekker romig.
Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen.
Voeg de advocaat toe en klop door tot de advocaat helemaal is opgenomen.
Meng de patentbloem, bakpoeder en het zout door elkaar en spatel door het beslag.
Vet de bakvorm in met boter of gebruik bakspray en bestuif de vorm met wat bloem.
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ca 50-60 minuten gaar.
Haal de vorm uit de oven en laat 5 minuutjes afkoelen. Stort de tulband daarna op een rooster en laat verder afkoelen.
Meng voor het glazuur de poedersuiker met de advocaat goed door elkaar. En giet het over de tulband.
Decoreer de tulband met wat paashagel.