Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.34
van
3
stemmen
Asperges met kaassaus en beenham
Porties:
2
-3 personen
Ingrediënten
Kaassaus
25
gr
bloem
25
gr
boter
300
ml
volle melk
150
gr
geraspte belegen kaas
snufje zout
fijngemalen witte peper
snufje nootmuskaat
1
tl
grove mosterd
Verder
1
kg
asperges
2
plakken
beenham
per persoon
versgehakte peterselie
Instructies
Asperges
Verwijder het houterige gedeelte van de asperges door ca 2 cm van de onderkant af te snijden en leg de asperges 30 minuten in koud water.
Haal de asperges uit het water en schil ze met een dunschiller.
Leg de asperges samen met de schillen en de houterige gedeeltes in een pan met water en een snufje zout en breng aan de kook.
Laat de asperges 10 minuten koken, zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten nagaren met het deksel op de pan.
Kaassaus
Smelt op laag vuur de boter in een pannetje, voeg de bloem toe en roer goed door.
Laat de bloem garen op middelhoog vuur in ongeveer een minuut, het geheel moet er een beetje zanderig uit gaan zien.
Voeg de helft van de melk toe en roer goed door, voeg daarna de andere helft van de melk toe. Blijf roeren tot de saus glad is.
Laat de saus op laag vuur wat indikken.
Roer de kaas, wat zout, peper, nootmuskaat en de mosterd er doorheen tot de kaas is gesmolten.
Verdeel de asperges over de borden en leg de plakken ham er overheen.
Bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie en leg de eitjes erbij.
Lekker met gekookte krieltjes.