Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Barbecuesaus
Ingrediënten
325
ml
ketchup
ik gebruikte Heinz
1
teentje
knoflook
uit de knoflookpers
1/2
ui
zo fijn mogelijk
4
el
honing
2
el
donkerbruine basterdsuiker
1
el
appel cider azijn
(of witte wijnazijn)
1
tl
mosterd
1
tl
Worcestershiresaus
1,5
tl
gerookt paprikapoeder
1/2
tl
chilipoeder
versgemalen zout en peper
olijfolie
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui met de knoflook op laag vuur aan in ca 5 minuutjes, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de chilipoeder en gerookt paprikapoeder toe en bak even mee.
Voeg de ketchup toe en roer goed door elkaar.
Voeg de honing, donkerbruine basterd, mosterd en appel cider azijn toe en roer goed door.
Breng verder op smaak met wat versgemalen peper en zout.
Laat de saus op laag vuur in 10 minuutjes zachtjes inkoken.
Proef of je de saus zo lekker vindt, voeg anders nog wat van de ingrediënten toe.