Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Salade met rijstnoedels

Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 200 gr wortelen in schuine plakjes gesneden
  • 180 gr rijstnoedels 2 mm (ik gebruikte Conimex, 4 blokjes)
  • 160 gr veldsla
  • 150 gr diepvries sugar snaps
  • 140 gr sojaboontjes (o.a. te vinden op de versafdeling bij AH)
  • 120 gr kidneybonen (ik gebruikte de kidneybonen van Bonduelle)
  • 100 gr gesneden Cavolo nero
  • 2 kipfilets in reepjes
  • gebakken uitjes
  • paar blaadjes verse munt
  • rijstolie

Dressing

  • 4 el Mirin (Japanse rijstwijn)
  • 4 el honing
  • 2 el rijstolie
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl gemalen chiliflakes
  • kneepje citroensap
  • snufje zout

Instructies

  • Roer de ingrediĆ«nten voor de dressing door elkaar en zet even opzij.
  • Breng een pan met water aan de kook en zet de warmtebron uit zodra het water kookt. Laat hierin de rijstnoedels 2 minuten wellen en trek de noedels los met behulp van 2 vorken. Giet de noedels in een zeef en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken en doe de noedels in een ruime kom.
  • Verhit een scheutje rijstolie in een wok en roerbak de sugar snaps. Voeg na 4 minuten de plakjes wortel toe en roerbak ze mee. Voeg na 1 minuut de cavolo nero toe en roerbak nog een minuutje mee.
  • Schep de groente uit de wok en leg de groente in de kom bij de noedels.
  • Verhit opnieuw een scheutje rijstolie in de wok en roerbak de reepjes kip in ca 5 minuten gaar en goudbruin.
  • Voeg de kip, sojaboontjes, kidneybonen en de veldsla toe aan de noedels en de groente en meng alles goed door elkaar.
  • Giet de marinade erbij en meng nogmaals goed door elkaar.
  • Verdeel de salade over 4 borden en scheur een paar verse blaadjes munt in stukjes. Bestrooi de salade met de munt en wat gebakken uitjes.