4elPizza saus(ik gebruik altijd de pizza saus van Mutti)
2handjes ruccola
geraspte mozzarella(zakje uit het koelvak van de supermarkt)
Instructies
Pizzadeeg
Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de keukenmachine en kneed in 7 minuten een mooi deegje.
Verdeel het deeg in 2 stukken en bol ieder stuk stevig op.
Vet een stuk folie in met olijfolie en leg het folie met de olijfolie kant naar beneden over de deegbollen.
Laat de deegbollen 4 uur rijzen.
Vitello Tonnato saus
Doe alle ingrediënten voor de saus bij elkaar in een kom en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel nog wat extra mayonaise toe als de saus te dun is.
Pizza
Leg een pizzasteen in je oven als je deze hebt en verwarm ondertussen de oven voor 220 graden (boven- en onderwarmte). Heb je geen pizzasteen gebruik dan een bakplaat en verwarm deze ook mee.
De pizza’s bak je één voor één. Strooi wat bloem of maïsmeel uit over je werkblad en de deegbol en vorm met de hand een mooie pizza, laat de randjes iets dikker.
Verdeel 2 el van de pizzasaus over de pizza en laat de randen vrij. Strooi er wat geraspte mozzarella overheen.
Bak de pizza 10 minuten op de pizzasteen of op een bakplaat.
Haal de pizza uit de oven en leg de pizza op een houten plank.
Beleg de pizza met de fricandeau, de saus, kappertjes en een handje ruccola.